Oyuncu Bergüzar Korel hakkında, Twitter'da ‘Bergüzer Korel’ adıyla açılmış bir hesabın yaptığı paylaşım nedeniyle başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararda, ‘soyut tespitler dışında Korel’in atılı suçu işlediğine dair kamu davası açmaya yeter kanıt ve emare bulunmadığı’ kaydedildi.

Bergüzar Korel hakkında takipsizlik kararı

Oyuncu Bergüzar Korel hakkında, Twitter’da kendi adına açılmış bir hesabın paylaşımı nedeniyle başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Bergüzar Korel hakkında ‘@BerguzarOfical’ rumuzuyla Twitter üzerinden 29 Kasım 2020’de yapılan bir paylaşım nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na ihbarda bulunuldu.

Bergüzar Korel ise hakkındaki “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” soruşturmasını “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrılması üzerine öğrendi.

Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Takipsizlik kararında, paylaşımın ‘@BerguzarOficial’ kullanıcı ismiyle açılan bir hesapla yapıldığı, bu hesabın Bergüzar Korel’e ait olduğuna ilişkin yeterli tespitin olmadığı, ayrıca toplum tarafından bilinen şöhret sahibi kişilerin kişisel bilgi ve fotoğraflarıyla birçok sosyal medya hesapları açıldığının bilinen ve yaygın bir gerçek olduğu, soyut tespitler dışında Korel’in atılı suçu işlediğine dair kamu davası açmaya yeter kanıt ve emare bulunmadığı, yeterli şüphe elde edilemediği, şüphelinin olayla alakası bulunduğuna yönelik bir delil veya tanık da bulunmadığı kaydedildi.

“INSTAGRAM DIŞINDA SOSYAL MEDYA HESABIM YOK”

Korel savcılığa sunduğu savunma dilekçesinde, “tanınırlığı nedeniyle ismi ve fotoğraflarının bilgisi ve rızası dışında çeşitli dijital platformlarda kullanıldığını, Instagram hesabı dışında başka herhangi bir sosyal medya hesabı olmadığını ve ‘@BerguzarOficial’ adlı hesaba ilişkin kamuoyunu meşgul eden konularda paylaşım yapılması nedeniyle rahatsızlık duyduğu için Twitter’a şikayet bulunduğunu, Instagram hesabından da Twitter’da hesabı olmadığına dair açıklama yaptığını” ifade etmişti.

Öte yandan dilekçede, @BerguzarOficial hesabının, 2020 yılı ekim ayında yine oyuncu olan Özgü Namal adıyla değiştirildiği de belirtilerek, bu hesabın muhtemelen diğer kullanıcıların da şikayetiyle askıya alındığı ifade edilmişti.