Berkan Ataoğlu’ndan yeni albüm: Bozukçalar

Berkan Ataoğlu’nunyeni çalışması “Bozukçalar” tüm dijital müzik platformlarında yayına girdi. “Ukde”, “Bağ Bozumu”, “Yarına Dur”, “Yalancı” ve “Koku” isimli beş şarkıdan oluşan EP’nin ilk video klibi Bağ Bozumu’na çekildi. Çekimleri ve kurgusu Berkan Ataoğlu tarafından yapılan ve yeni yılın ilk saatlerinde sanatçının YouTube hesabından paylaşılan video klip siyah-beyaz bir kısa film edasında.

Tüm söz, müzik ve düzenlemelerin yine Ataoğlu’na ait olduğu albümde, bas gitarda sevilen grup No Land’den tanıdığımız Çağatay Vural, davulda Arcan Akduman yer alıyor. Şarkıların mix ve mastering çalışmalarıErtuğrul Güdül, albümün kapak tasarımı ise Gökçen Hotaman imzası taşıyor.

Müzik hayatına ortaokul yıllarında bağlama çalarak başlayan ve sonrasında çeşitli cover gruplarında gitar çalıp vokal yapan Ataoğlu, 2000’li yıllardan buyana kendi bestelerini üretiyor. Sanatçı “Kaybolan/ Acıya Dair” isimli şarkısıyla, 2006 yılında ulusal bir televizyon kanalının düzenlediği beste yarışmasına katıldı ve yaklaşık 750 yarışmacı arasından ilk 40’a girmeyi başardı. Bu onun geniş bir dinleyici kitlesiyle ilk buluşmasıydı. Ardından kurucusu olduğu müzik grubu “Sahi” ile 2013’te 18. Roxy Müzik Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada “Bu” ve “Vakit Gider” isimli şarkılarıyla finale kaldı.

Yarışmalar sürecinde kaydettiği şarkıları “Yeni Bir İlk” isimli EP’de birleştirdi ve 2017 yılında müzik dünyasına ilk resmi girişini yaptı. Bunu 2019 yılında çıkardığı single çalışması ve ilk video klibi “Aklım Hep Aynı Yerde” takip etti.

Makine Mühendisi olmasının yanında oyun yazarlığı, tiyatro oyunculuğu gibi sanatın çeşitli alanlarında da üretimleri olan Berkan Ataoğlu, pandemi sürecinde tutkunu olduğu müziğe ağırlık vererek son çalışması “Bozukçalar”ı dinleyicisiyle buluşturdu.

“Bozukçalar” ve albümün ilk klibi “Bağ Bozumu” tüm dijital platformlarda!