Berkay davasının takipçisiyiz

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’ta tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın 4. davası yarın Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın
Berkay Ustabaş’ın tutuklu yargılandığı dava öncesi İstanbul Üniversitesi öğrencileri dün bir basın açıklaması düzenledi. Berkin Elvan’ın katillerinin 5 yıldır yakalanmadığı halde Berkay Ustabaş’ın cenazeye katıldığı için 10 aydır cezaevinde tutulduğuna değinilen açıklamada Ustabaş ve tüm tutuklu öğrenciler için 1 Kasım’da görülecek davaya katılım çağrısı yapıldı.

Öğrenciler, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:” Berkay, bugün Türkiye’de tutuklu bulunan 73 bin öğrenciden biri. En temel haklardan biri olmasına rağmen tutuklu öğrencilerin sınavlara girmesini engelleyen OHAL KHK’sinin başkanlık süreciyle beraber yasalaşması sonucu türlü bahaneler ile tutuklanan on binlerce öğrencinin eğitim hakkı süresiz bir şekilde gasp edilmiş durumda. Üniversite içinden çıkacak tek bir muhalif söze dahi tahammülü olmayan AKP, her koldan bir sindirme politikası yürütüyor.

Davanın takipçisiyiz
Sıra arkadaşları olarak onun “Berkin” diyen sesinin dört duvarın daha “özgür” yanındaki yankıları olacak ve özgürlüğüne kavuşana dek onun “adalet” mücadelesini başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere her alanda yükselteceğiz. Vizelerine, finallerine girmesi gerektiği zamanlarda ona reva görülen bu tutsaklığın ve gördüğü işkencelerin takipçisi olacağız!