İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için yargılandığı dava bugün karar bağlandı. İstanbul Adliyesi 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Ustabaş’a “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, katılma; toplantı ve yürüyüşlere 23. Maddede belirtilen aletlerle katılmaktan” suçlu buldu. Mahkeme Ustabaş’ın 6 ay hapisle cezalandırılmasına, “geçmişi, yargılama sürecindeki tutum ve davranışları […]

Berkay Ustabaş’a 5 ay hapis cezası

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için yargılandığı dava bugün karar bağlandı.

İstanbul Adliyesi 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Ustabaş’a “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, katılma; toplantı ve yürüyüşlere 23. Maddede belirtilen aletlerle katılmaktan” suçlu buldu.

Mahkeme Ustabaş’ın 6 ay hapisle cezalandırılmasına, “geçmişi, yargılama sürecindeki tutum ve davranışları gözetilerek 1/6 indirim yapılmasına” ve toplam 5 ay hapis cezasına hükmetti.

Yargılama sürecinde bir yıl tutuklu kalan Ustabaş’ın tutuklu kaldığı süre, cezasına mahsup edildi.

Zaten mahkeme, Ustabaş’ın cezasının da bir yıl ertelenmesine hükmetti. Yani Ustabaş tutuklu kalmış olmasaydı, bu ceza nedeniyle hapse girmeyecekti.

Kararın ardından sosyal medyadan açıklama yapan Ustabaş, “1 yıl tutuklu kaldığım davada 5 ay hapis kararı verdiler. F Tipi, işkence, sürgün ve yasaklar ardından tutuklu kaldığım sürenin yarısından az bir ‘ceza’ kararı: Bu mudur adalet?” dedi.