Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 10 aydır tutuklu olan Berkay Ustabaş’ın 4. duruşması bugün Çağlayan Adliyesinde görüldü. Ustabaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Berkay Ustabaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Berkin Elvan’ın cenazesine katılması nedeniyle10 aydır tutuklu olan İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş'ın 4. duruşması Çağlayan Adliyesi’ndeki 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

"ORAYA ÇIKIP KENDİMİ SAVUNMAK İSTİYORUM"

4’üncü kez yapılan duruşmasına yine SEGBİS ile bağlanan Ustabaş “Üç duruşmadır mahkemeye gelme talebinde bulundum cevap alamadım. Beş ayrı dilekçe yazdım. Herhangi bir gözaltı olmadan kendi irademle ifade verdim. Yargıdan kaçmadım, kaçma şüphesi ile tutuklandım.Yargıdan kaçmadım ve oraya gelme isteyişim de bunun göstergesidir. Oraya çıkıp kendimi savunmak istiyorum. Ya siz beni tahliye edin bir sonraki duruşmada oraya gelip savunma yapayım ve orada bu dosyayı anlatayım ya da beni duruşmaya getirin.” dedi.

Ardından konuşan Ustabaş’ın avukatı Şenol Kolçak ise Ustabaş’ın beraatini talep etti ve “Meslektaşlarımın salondan atılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Berkay’ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen şeylerin çoğu haktır. Üzerine belirtilen örgüt şuan yoktur.Evinden çıkan kitapların hepsi yasal ve cezaevine bile giriyor. Bunları defalarca hem Berkay söyledi hem de avukatları olarak söyledik. Tutuklama gerekçeleri ve dosyada yer alan ifadeler çelişkilidir.Kendi ayağı ile ifade vermiş, kaçmamıştır; Berkay öğrencidir, ikamet ettiği yer bellidir. Kaçmaya girişim söz konusu değil kendi ifade vermeye gelmişken tutuklama ile orantılılık amacı aşılmıştır.” diye konuştu. Diğer savunmalarında tamamlanmasının ardından karar için ara verildi.

Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamını istedi. Delillerin somutlaştırılması için’ tutuklamaya devam kararı verildi. Bir sonraki duruşma, 15 Ocak 2019 saat 14.30’a ertelendi.