Berkin Elvan davası ertelendi

13 Haziran 2013’te Gezi Direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralandıktan sonra 269 gün komada kalan ve ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın 14’üncü duruşması bugün saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Duruşmada mahkeme başkanı toplumsal olaylar hakkında raporların gelmesinin uzun sürdüğünü kaydetti. Duruşma 13 Kasım'a ertelendi.

Gülsüm Elvan, "Yeter artık kaçıncı duruşma bu. Katil orada belli. Daha bir hafta olmadı 6 yaşında bir çocuğu panzer ezdi. O anne değil mi? Annelerin acılarını neden yarıştırıyorlar" diye konuştu.

Gülsüm Elvan sözlerine şöyle devam etti:

"Bir türlü sonuçlanamıyor yargılama. Nereye gönderiliyorsa, reddediliyor. Anlamış değilim. Burada bir çocuk var. Bugün bizim ülkede öldürülen çocuklar kararlaştırılırken ya vatan haini ya terörist ilan ediliyordu. Şimdi anneleri karşı karşıya getiriyorlar. O anne biz anne değil miyiz? Benim çocuğum 269 gün, 15 yaşına geldi 16 kiloya düştü. Ben anne değil miyim? Ahmet Atakan'ın daha açılmamış bir duruşması var. O anne değil mi? Ethem Sarısülük'ün annesi her konuştuğunda bir soruşturma. O anne değil mi? Hasan Ferit'in annesi anne değil mi? Dilek Doğan annesinin kucağında öldürüldü o anne değil mi? Gezide öldürülen çocukların hepsi anne değil mi? Biz bunların yanıtlarını niye almıyoruz. Yeter artık kaçıncı duruşma bu. Katil orada belli. Daha bir hafta olmadı 6 yaşında bir çocuğu panzer ezdi. O anne değil mi? Annelerin acılarını neden yarıştırıyorlar. Biz artık yargı istiyoruz. Biz de anneyiz. Ceza verilmesini istiyoruz. Daha kaç can gidecek? Ne kadar kan dikilecek? Yeter diyoruz.

Karnesini aldı da diplomasını alamadı çocuğum. Çocuklarınıza bakarken benim çocuğumu gözünüzün önüne getirin. Daha da diyecek bir şeyim yok, sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum."

Avukat Çiğdem Akbulut da sürekli zaman kaybedildiğini kaydetti. Mahkemenin talep ettiği cevapların kurumlardan ikinci üçüncü kez geldiğini ve bazılarının komik olduğunu ifade eden Çiğdem Akbulut şunları söyledi:

"Mevcut cevapların hepsinde katil belli. Biz artık beklemek istemiyoruz. Berkin’in katilinin hak ettiği cezayı alması gerekiyor. Bu ülkede adaletin kırıntısı varsa belki bu mahkemeden çıkar umudu verecek. Raporların cevaplarını bekliyorsanız elinizdeki hukuki gücü kullanarak ara karar vermenizi bekliyoruz. Cevap gelmesi halinde tüm beyanlarımızı sunacağız."

"Toplumsal bir olay olunca rapor gelmesi zor oluyor"

Verilen ara sonrası mahkeme başkanı avukat Çiğdem Akbulut'a, "Eleştirebilirsiniz ama dosya bize geldiğinden beri gerekeni yaptık. Konu toplumsal bir olay olunca rapor gelmesi zor oluyor, biliyorsunuz" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmayı 13 Kasım saat 10.00'a erteledi.

HDP önünde oturan annelere seslendi: Yeri orası değil, gelin birleşelim

Daha sonra Çağlayan Adliyesi önünde dava avukatlarıyla birlikte bir açıklama yapan anne Gülsüm Elvan, iktidara seslenerek "Benim çocuğuma nasıl hesap vereceksiniz" dedi.

HDP önünde oturan annelere seslenen Gülsüm Elvan, "O annelere de buradan sesleniyorum" diyerek şunları söyledi:

"Orası yeri değil. Gelin birleşelim, birleşelim barışı getirelim. Daha da başka bir anne ağlamasın. Yeter artık, başka çocuk ölmesin. Bizim derdimiz bu.

Ayrıca bir çağrıda daha bulunacağım; pazar günü Hasan Ferit'in anması var Gazi Mezarlığı'nda. Herkesi oraya bekliyorum. Yan yana direnirsek, biz mücadele edersek barışı da getiririz, silahları sustururuz. Kimse ölmesin. Unutturmayacağız çocuklarımızı..."

Avukat Can Atalay da "Bu dosyada tetiği kimin çektiği, Berkin'i kimin vurduğu bellidir!" dedi.