Google Play Store
App Store
Berkin Elvan ölüm yıldönümünde anılıyor

Gezi direnişinde İstanbul Okmeydanı’nda ekmek almak için evden çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada direndikten sonra 15 yaşında yaşama veda eden Berkin Elvan, ölüm yıldönümü 11 Mart’ta Türkiye’nin dört bir yanındaki eylemlerle anılacak.

İstanbul'daki eylem, Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla ve ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür‘ sloganıyla Kadıköy'de saat 19.30’da Süreyya Operası önünde gerçekleştirilecek. Burada Berkin için yürüyüş yapılacak.

Öte yandan aralarında Tarık Akan, Zuhal Olcay ve Levent Üzümcü’nün de bulunduğu ve yandaş medya tarafından hedef gösterilen Sanat Meclisi de ’11 Mart’ta Berkin İçin, Adalet İçin Hayatı Durdur’ çağrısı yaptı. Sanatçıların yer aldığı videoda, “Ben Berkin Elvan… Rahat uyuyor musunuz? Katilim nerede?” denilirken, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın, “ Polise talimatı ben verdim” sözleri de hatırlatıldı.

Berkin için Yunanistan'da da bir anma etkinliği düzenlenecek. Anma töreni yedi yıl önce bir protesto gösterisinde vurularak öldürülen Aleksis Grigoropoulos'un vurulduğu yerde yapılacak.

Berkin’in ailesi İçişleri Bakanlığı’ndan tazminat talebinde bulundu

Haziran Berkin için eyleme çağırıyor!

Yunanlar da Berkin’i 11 Mart'ta, Aleksis’in katledildiği sokakta anmaya hazırlanıyor

 

 

Türkiye'nin dört bir yanındaki eylem merkezlerinden bazıları ve eylem saatleri şöyle:

İzmir: 14.00 Alsancak Sevinç Pastanesi Önü
Ankara: 12.00 Güvenpark
Van: 16.30 Aydın Perihan/AVM önü
Antalya:  12.00 Akdeniz Üniversitesi Yemekhane önü
Adana: 18.00 İnönü Parkı
Aydın:  18.00 Aydın Sevgi Yolu
Uşak:  12.00 Uşak Üniversitesi İİBF önü
Manisa: 17.30 Manolya Meydanı
Mersin:  18.30 Forum AVM Havuz Başı
Tunceli: 15.00 Tunceli üniversitesi Yemekhane önü
Eskişehir: 17.30 Adalar Migros önü
İskenderun: 18.00 Eski Bit Pazarı önü
Karabük: 12.00 Karabük Üniversitesi Merkez Kantin karşısı
Bursa: 18.30 Merkez Setbaşı
Kocaeli: 15.00 Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi
Edirne: 12.00 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi önü
Bolu: 18.30 Akbank önü
Kırklareli: 17.30 Dingiloğlu Parkı önü
Muğla: 19.00 Sınırsızlık Meydanı
Balıkesir: 17.30 Toplu Taşıma Merkezi önü