Gezi Direnişi'nde polisin hedef alarak attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaralanan ve 269 komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, Okmeydanı'nda anıldı.

Berkin Elvan, vurulduğu yerde anıldı: Arkadaşlarımızı değil, çocuklarımızı katleden katilleri cezalandırın

Gezi Direnişi'nde Okmeydanı'nda polisin gaz fişeğiyle başından vurarak ölümüne neden olduğu Berkin Elvan, yaralandığı noktada anıldı.

Elvan ailesi ve anmaya katılanlar Berkin'in vurulduğu yere karanfiller bıraktı.

Anmada Gezi tutuklularına da selam gönderildi.

Elvan ailesi adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tam 9 yıl oldu.

Oğlumuz Berkin Elvan, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin hedef göstererek sıktığı gaz kapsülüyle 16 Haziran 2013’te başından vuruldu. 269 gün komada kaldı, daha fazla dayanamadı ve 11 Mart 2014’te yanımızdan ayrıldı.

Berkinimizi kaybettikten sonra, Berkinimiz nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet mücadelesi yürütmeye başladık.

Davamız, oğlumuz vurulduktan dört yıl sonra görülmeye başladı.

Dava sonucu katil Fatih Dalgalı 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat tek bir gün bile hapiste yatmadı, üstelik hâlâ görevi başında.

Biz katillere verilen cezaların uygulanmasını beklerken avukatlarımız Oya Aslan ve Selçuk Kozağaçlı hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Avukatımız Ebru Timtik adalet ararken hayatını kaybetti.

berkin-elvan-vuruldugu-yerde-anildi-arkadaslarimizi-degil-cocuklarimizi-katleden-katilleri-cezalandirin-1029529-1.

Son olarak yoldaşımız, arkadaşımız, dostumuz, kardeşimiz, avukatımız Can Atalay, haksız ve hukuksuz şekilde hapis cezası ile cezalandırıldı.

Her an yanımızda olan, yürüttüğümüz adalet mücadelesinde destekçimiz olan Mücella Yapıcı, haksız ve hukuksuz şekilde hapis cezası ile cezalandırıldı.

Bedenimizle, ruhumuzla hapislerde bıraktıklarımız, kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla Ali İsmail ile, Abdocan ile, Mehmet ile, Hasan Ferit ile, Medeni ile, Ahmet ile, Ethem ile ve Berkinimizle bu yalancı düzene karşı bir kez daha Gezi Parkı’nın sahiciliğine sarılıyoruz.

Berkinimizin davasında Fatih Dalgalı’nın cezalandırılması için bizimle birlikte mücadele eden avukatımız Can Atalay, Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahraman başta olmak üzere Gezi Parkı davasında tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını, bu hukuksuzluğun derhal sonlanmasını istiyoruz.

Arkadaşlarımızı değil, çocuklarımızı katleden katilleri cezalandırın.

Yargı makamına sesleniyoruz: Sadece Fatih Dalgalı değil, “emri ben verdim” diyen dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yargılayın.

Başka Berkinler olmasın, çocuklar öldürülmesin diye adalet aramaktan vazgeçmiyoruz.

Berkinimiz, oğlumuz, yavrumuz,

Daima bizimlesin, daima seninleyiz.

Senin için adalet istemekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Sevgi, saygı ve özlem ile. "