Berkin'in ailesi: Tüm katillerden hesap soralım

ZEYNEP KURAY

Berkin Elvan, ölümün 3. yıldönümünde Feriköy‘deki mezarı başında anıldı. Annesi Gülsüm Elvan’ın, “Kalk artık yavrum, kalk” feryatlarının yürekleri dağladığı anmada, konuşan Sami Elvan, tüm yurttaşları 6 Nisan’da görülecek davaya sahip çıkmaya çağırdı. Acılı baba, “Emri ben verdim diyen başta diyenler başta olmak üzere tüm katillerden hesap sorma mücadelesi bu zifiri kanlıktan çıkış için önemlidir” dedi.

berkin-in-ailesi-tum-katillerden-hesap-soralim-256709-1.

‘KALK YAVRUM KALK ARTIK!’

Gezi Parkı Direnişi sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle başından ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, ölümünün 3’üncü yıldönümünde Feriköy Mezarlığı’nda anıldı.

berkin-in-ailesi-tum-katillerden-hesap-soralim-256710-1.

Ali İsmail Korkmaz’ın anne ve babası Emel ile Şahap Korkmaz, Hasan Ferit Gedik‘in annesi Nuray Gedik, Dilek Doğan‘ın annesi Aysel Doğan’ın ön saflarda yerini aldığı anmaya, HDP Milletvekili Garo Paylan, CHP Milletvekili Ali Şeker, Cumartesi Anneleri, Gezi Aileler ve Gaziler Platformu, İnsan Hakları Derneği yanı sıra demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda siyasi parti katıldı.

Berkin’in mezarı başına ekmek ve kırmızı karanfillerin koyulduğu mezar başına gelen annesi Gülsüm Elvan’ın yaktığı ağıtlar ise yürekleri dağladı. Ağlayarak oğlunun mezarına sarılan anne Elvan, “Yavrum yavrum seni sınava götürecektim, arkadaşların yarın sınava girecek; sen neredesin? Kalk yavrum, kalk artık” diye feryat etti. Sık sık sinir krizi ve baygınlık geçiren Gülsüm Elvan’ın ailesi ve Cumartesi Anneleri sakinleştirilmeye çalıştı.

berkin-in-ailesi-tum-katillerden-hesap-soralim-256711-1.

‘HESAP SORMAK DÜNÜMÜZ İÇİN DEĞİL GELECEĞİMİZ İ İÇİN ÖNEMLİ!’

Berkin Elvan adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Berkin Elvan’ın Babası Sami Elvan, “Bugün Berkinimizi milyonlar olup uğurlayışımızın 3’üncü yılı. Bir halkın toprağına ve yüreğine değil azmine ve umuduna emanet ettiğimiz Berkinimizin başucunda buluşmamızın nedeni işte bu yüzden dünümüze değil geleceğimize ilişkindir” dedi. Berkin'in hesabını sorulmasının önemine işaret eden acılı baba, “Berkin’in haince katledilmesinin hesabının sormak sadece canımızın, oğlumuzun anısına sahip çıkmak için değil; en alttakinden en üsttekine, emri ben verdim diyen başta tüm katillerden hesap sorma mücadelesiyle bu zifiri karanlıktan çıkış için önemlidir. Biz, hem tetiği çeken elin, hem de emri verenin hesap vermesi gerektiğini işte bu nedenle unutmayacağız ve unutturmayacağız” diye konuştu. Baba Elvan, tüm yurttaşları 6 Nisan 2017’de görülecek davayı sahiplenmeye çağırdı.

berkin-in-ailesi-tum-katillerden-hesap-soralim-256712-1.

Sami Elvan’dan sonra söz alan Mimar Mücella Yapıcı ise “Berkin’in ölmediğini biliyoruz” diyerek adalet talep ettiklerini vurguladı.

berkin-in-ailesi-tum-katillerden-hesap-soralim-256713-1.

Anma, okunan dualar ve atılan “Berkin’in hesabı sorulacak”, “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganlarla sona erdi.