Berkin davasında Dalgalı’nın tutuklanmasını isteyen avukatların talebini mahkeme reddetti

Berkin’in davasında polis yine tutuklanmadı

ZEYNEP KURAY

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucunda ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin 6’ncı duruşma Çağlayan Adliyesi’nde devam etti. Davada polisler tanık olarak dinlendi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan polisler Dalgalı’yı hatırlamadıkları gibi amirlerini ve birim şeflerini de hatırlamadı.

Duruşma, bir hastane görevlisi ve tanık polislerin dinlenmesiylee devam etti. Duruşmada ilk olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devlet memur Cahit Turhan dinlendi. Turhan daha önce verdiği ifadenin doğru olduğunu belirterek, olay günü hastanede Berkin Elvan’ı görmediğini söyledi.

Cahit Turhan’ın ardından tanık polisler dinlendi. Duruşmada hazır bulunan ve olay günü TOMA şoförü görevini yapan polis Eray Yıldırım, 15-16 Haziran günü Taksim, E-5 üzerinde ve Osmanbey civarında görev yaptığını olay mevkiinde olmadığını söyledi. Olay günü Osmanbey’de iki grup arasında kaldığını belirten Yıldırım, kullandığı TOMA’daki su bittiği için Divan Oteli’nin olduğu noktaya gittiğini söyledi. Katil zanlısı Fatih Dalgalı’yı tanımadığını iddia eden Yıldırım, TOMA suyunu sıkma talimatının kimler tarafından verildiği sorusuna, “ Hatırlamıyorum” cevabını verdi.

Duruşmaya ara verilirken Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın feryatlarına Dalgalı’nın avukatının ”Her seferinde bunu mu dinleyeceğiz” demesi ise dikkat çekti.

Aranın ardından dinlenen tanık polisler de ağız birliği etmişçesine olay anını hatırlamadıklarını söyledi. Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararını vererek duruşmayı 19 Eylül’e erteledi.