İzmir Eğitim Sen üyeleri öğretmen İlknur Sarı’nın sürgün edilmesini ve saldırıya uğramalarını protesto etti. Öğretmenler okul müdürüne tepki gösterdi

Berkin sürgünü öğretmenleri isyan ettirdi: Hem saldırgan hem yalancı

GÜLSEN CANDEMİR gulsencandemir@birgun.net

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Mimar Kemalettin Meslek Lisesi Felsefe Bölümü Öğretmeni İlknur Sarı’nın ‘‘derslerde siyaset yaptığı, din kurumu ve cami ile ilgili olumsuz konuştuğu, Berkin Elvan’ın ölümü üzerine yaşananlar hakkında yorum yaptığı ve siyasal iktidarla ilgili konuştuğu’’ suçlamalarıyla sürgün edilmesi protesto eden Eğtim Senliler Okul Müdürü Ümit Onanç’ın saldırısına uğramıştı.

Eğitim Sen üyeleri hem Eğitim Bir Senli okul müdürünün saldırısını, hem de yaşanan saldırıya ilişkin okul müdürünün yalan yönde açıklama yapmasını protesto etmek için Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dün bir basın açıklaması yaptı.


GÖRÜNTÜLERDE GÖRÜLÜYOR
Saldırının görüntülerde açıkça görüldüğünü ve delil olarak gösterdiklerini belirten Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, “Olay sonrasında karakola giderek, Okul Müdürü Ümit Onanç’tan şikâyetçi olduk. Görüntülerde okul müdürünün bizlere saldırdığı açıkça görüldüğü halde okul müdürü, üyesi olduğu Eğitim Bir Sen ile tam tersi bir açıklama yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalıştı’’ dedi.

‘YALANI İYİ BİLİYOR'
Okul Müdürü Onanç’ın geçen yıl AKP’den belediye başkan aday adayı olduğunu belirten Candemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul müdürünün yalan söylemesini yadırgamıyoruz. Kendisi ağabeyleri gibi yalan söylemeyi iyi biliyor.’’

Berkin Elvan’ı anlatan öğretmene sürgün