Berlin'de binlerce çiftçi traktörleriyle eylem yaptı

Fotoğraflar: Denis Bauer

BİRGÜN / BERLİN

Almanya'da başkentin değişik noktalarında toplanan çiftçiler, yeni tarım politiklarına karşı traktörleriyle Brandenburger Tor kapısına doğru ilerleyerek eylem düzenledi.

Çiftçi örgütlenmelerinden oluşan "Sizi biz doyuruyoruz" (Wir machen Euch satt) inisiyatifi tarafından çağrısı yapılan dünkü eyleme, 40 bin civarında çiftçi 8 bin 600 traktörle katıldı.

Eylemde traktör konvoyları düdük ve korna sesi çalarken, "Sizi biz doyuruyoruz", "Çiftçilere eziyet edenler bir daha seçilemezler“, "Çiftçi mahvolursa yiyecekleriniz ithal edilir" gibi pankart ve dövizler taşındı.

Brandenburger Tor'da toplanan çiftçiler, burada yapılan mitingle CDU – SPD (Hiristiyan Demokrat Parti ve Sosyal Demokrat Parti) Koalisyon Hükümeti'nin yeni tarım paketini protesto etti. Çiftçiler, bu politikalarla getirilen aşırı doğa koruma tedbirleri ve kısıtlamalarla varlıklarının, işletmelerinin ve geleceklerinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Mitingde konuşan Çevre Bakanı Svenja Schulze'un konuşması, ıslıklar ve sloganlarla kesilerek protesto edildi.

berlin-de-binlerce-ciftci-traktorleriyle-eylem-yapti-654627-1.

ÇİFTÇİLER: ÇEVRE SORUNLARININ SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

Çiftçiler, Federal Meclis’te görüşülecek tarım bütçesini ve hükümetin çevreyi korumak adına aldığı sert tedbirleri, yer altı sularının etkilenmemesi için gübre kullanımına sınırlama getirmesini içeren tarım politikalarını protesto ediyor.

Bu politikaların Almanya'da tarımı bitireceğini iddia eden ve karşı çıkan çiftçiler, kamuoyunda çevre sorunları ve kötü etin sorumlusu olarak kendilerinin gösterildiğini belirterek, bunun doğru olmadığını ifade ediyor.

Almanya’da tarımın geleceğinin tehlikede olduğunu dile getiren eylemciler, “Geleceğimiz tehlikede. Bizim çocuklarımızın geleceği garanti altında değil. Buna karşı önlemler alınmalı” ifadelerini kullanıyor.