Gezi davasında verilen kararlar, Almanya’nın başkenti Berlin’de protesto edildi. Gazeteciler ve yazarların katıldığı protestoda, Silivri Cezaevi’nden bir hücrenin maketi kullanıldı.

Berlin’de Gezi davasında çıkan kararlar protesto edildi

Fotoğraflar: Lutz Knospe

Ezgi Altuniğne / Berlin

Gezi Davası kararları, Berlin’de Silivri Cezaevi hücresi maketiyle protesto edildi. Cezaevi hücre maketi, Almanya Başbakanlık Konutu, Alman Parlamentosu, AB Komisyonu Temsilciliği ve Türkiye Büyükelçiliği önüne getirildi.

Buralarda yapılan konuşmalarda Gezi davasında hukuksuz olarak müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Tayfun Kahraman’ın bir an önce serbest bırakılması istendi.

Protestoya Can Dündar, Aslı Erdoğan, Peter Steudtner, Deniz Yücel, Zehra Doğan, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Almanya temsilcisi Christian Mihr ve Uluslararası Af Örgütü’nün Almanya temsilcisi Markus Beeko da katıldı.

“BU KELEPÇELERİ HEP TAŞIYACAĞIM”

Aslı Erdoğan elleri kelepçli şekilde yaptığı konuşmasında “Osman Kavala, ağaçları koruduğu için müebbet cezası aldı. Şu an Türkiye’de onun gibi saçma sapan dosyalarla tutuklanmış, hüküm giymiş on binlerce kişi var. Cezaevi koşulları 12 Eylül dönemini andırıyor. Yalnızca Türkiye’de değil, bütün dünyada son siyasi mahpus özgür kalana dek bu kelepçeleri taşıyacağım” ifadelerine yer verdi

“MİLYONLARI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR”

Can Dündar ise bu kararla cezalandırılmak istenin sadece sekiz kişinin değil,demokratik bir Türkiye özlemiyle Gezi eylemine katılan milyonlar olduğunu söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Almanya temsilcisi Christian Mihr de “Gezi protestocuları, insan hakları ve basın özgürlüğü için de sokaklara çıkmıştı. O yüzden Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Osman Kavala ve tutuklanan 7 arkadaşının yanındadır” diye konuştu.