Berlin Nefesli Çalgılar Topluluğu CRR'de sahne alacak

Dünyaca ünlü fagot sanatçısı Selim Aykal ve Daniel Draganov tarafından kurulan Berlin Nefesli Çalgılar Topluluğu, 15 Kasım Cuma akşamı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) nefes kesen bir konser verecek. Topluluk, CRR’de verecekleri konserin ardından, Avrupa’nın önemli salonlarında konser vermek için turneye çıkacak.

Berlin Filarmoni, Berlin Senfoni ve Berlin Devlet Operası’nda görev yapan müzisyenlerin bir araya geldiği, Berlin Nefesli Çalgılar Topluluğu’nun CRR’deki konseri saat 20.00’de başlayacak.

Topluluk konserde, ilk eser olarak J. Haydn’ın Fa Majör Nefesli Oktet’ini seslendirecek. Ardından, ülkemizde az çalınan Mozart’ın serenatları icra edecek.

Berlin Nefesli Çalgılar Topluluğu; barok, klasik ve romantik döneme ait yapıtları başarıyla seslendiren geniş bir repertuvara sahip.

Daniel Draganov hakkında

Müzisyen bir aileden gelen Draganov ilk keman derslerini babasından aldı. Kariyeri boyunca bir çok farklı toplulukta ve orkestrada görev alan Draganov son yıllarda konser hayatının yanı sıra özellikle eğitime önem veriyor.

Dünyanın farklı coğrafyalarında müzik eğitimleri vermekte olan sanatçı; Draganov Quartet’ten, Berlin Nefesli Çalgılar Topluluğu’na geçiş yapmıştır.

Selim Aykal hakkında

Müzik eğitimine İstanbul Konservatuarı’nda başlayan daha sonra eğitimini yurt dışında sürdüren Aykal, Avrupa ve dünyada bir çok yarışmada ödüle layık görülmüştür.

1999 yılından beri bir çok ülkede müzik dersleri ve workshoplar vermekte olan Aysal 99 yılından bu yana, solo basonist olarak Alman Berlin Opera Orkestrası’nda görev almaktadır.