Türkiye, Japonya ve Yunanistan’dan son yıllarda Berlin’e göç etmiş müzisyenlerden oluşan Muhtelif'in ikinci teklisi "Zümrüdüanka" büyük ilgi görüyor

Kaynak: Haber Merkezi
Berlin’den memlekete selam: Muhtelif’ten yeni şarkı ZÜMRÜDÜANKA

BirGün BERLİN

Berlin'de Bavul cafe’de gerçekletirilen Muhtelif konserinden önce gösterilen görseller ve şarkı müzikseverlerin büyük beğenisini topladı.  14 Mayıs seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde yayımlanan klip, demokratik güçlerin ortak seçim şarkısı izlenimi yarattı.

2014 yılında İstanbul’da kurulan, 2019’dan itibaren çalışmalarına Berlin’de devam eden Muhtelif, “Zümrüdüanka” adlı ikincisi teklisini, Türkiye’de son on yıla ait toplumsal hareket ve demokratik mücadeleleri belgeleyen video haberlerden derleyerek hazırladığı klip ile paylaştı.

Gezi Parkı, 8 Mart, Onur Yürüyüşü ve Ekoloji hareketleri dahil olmak üzere yakın tarihten umut dolu pek çok görüntünün yer aldığı videoda başvurulan içerik listesi künyede yer alırken, grup şarkıyı sosyal medyada aşağıdaki notla duyurdu:
“Bu şarkı adaletin, özgürlüğün, vicdanın ve bir arada barış içinde yaşamın mümkün olduğu başka bir dünyaya inanan, bu dünyayı kurmak için mücadele edenlerin sesini büyütsün.”

Türkiye, Japonya ve Yunanistan’dan son yıllarda Berlin’e göç etmiş müzisyenlerden oluşan Muhtelif, Doğu Akdeniz’in farklı dil ve kültürlerine ait popüler ve geleneksel şarkıları sahnede hikâyeleriyle birlikte sunuyor. Berlin başta olmak üzere Almanya’nın çeşitli şehirlerinde konserlerine devam eden grubun, Kafka’nın Dönüşüm adlı hikayesinin ana kahramanına atıfta bulunduğu “Samsa” adlı ilk teklisi ise 2017’de yayınlandı.