Bernie Sanders'ın viral olan eldivenlerini ören kadın öğretmen: Üzgünüm, elimde başka kalmadı

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bernie Sanders'ın ABD başkanlık yemin töreninde giydiği eldivenler çok popüler olmuştu. Yeni dönemde Senato Bütçe Komitesi Başkanı olan Sanders'ın giydiği eldivenleri ören kadın öğretmen, törenden sonra talep patlaması yaşadığını ancak ellerinde satılık eldiven kalmadığını belirtti.

CNN'in haberine göre, Vermont'ta bir okulda öğretmen olarak görev yapan Jen Ellis twitter adresinde, "Bernie'nin eldivenlerine gösterilen ilgi için çok sağolun! Bernie'nin açılış töreninde onları giymesinden çok gurur duydum. (Ancak) Üzgünüm ki elimizde satılık eldiven kalmadı. ETSY'de bunlardan yapan pek çok harika el işi üreticisi var" diye açıklama yaptı.

2. sınıfları okutan ögretmen Ellis birkaç yıl önce seçim kampanyası sırasında Vermont senatörü Sanders'a el örgüsü eldivenleri verdiğini, ancak açılış töreni gibi yüksek profilli bir etkinlikte bunları giymesini beklemediğini sözlerine ekledi.

Popüler bir aksesuara dönüşen eldivenler, ev yapımı ve elişi ürünler satılan bir site olan ETSY'de "Bernie eldivenleri" olarak satılıyor.