Senato Bütçe Komitesi yeni Başkanı Bernie Sanders 1.9 trilyon dolarlık ek koronavirüs teşvik paketi konusunda Cumhuriyetçilere seslendi: "Hem ciklet çiğneyip hem konuşabiliriz"

Bernie Sanders'tan Cumhuriyetçilere çağrı: Hem ciklet çiğneyip hem konuşabiliriz

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Senatör Bernie Sanders, Cumhuriyetçilerin 1.9 trilyon dolarlık ek koronavirüs teşviğine Cumhuriyetçilerin destek vermemesi durumunda Demokratların paketi salt çoğunlukla (reconciliation) geçireceklerini belirtti. Bu yöntem, 100 kişilik senatoda bir yasanın geçmesi için normal olarak gereken 60 oy yerine 51 oyluk bir çoğunluğa izin veren özel bir süreç.

Göreve yeni gelen Senato Bütçe Komitesi Başkanı Sanders, CNN'in "State of the Union" programına katılarak, salt çoğunluğu vergi kesintisi yasası geçirmek ve Obamacare'i yürürlükten kaldırmak için kullanan Cumhuriyetçiler'in aksine, Demokratlar'ın Senatodaki 50 oy ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in eşitliği bozan oyuyla "şu an ülkede emekçi ailelerin dehşet bir şekilde ihtiyaç duyduğu yasayı" geçirmek için bu yöntemi kullanacağını belirtti.

Sanders CNN sunucusu Dana Bash'e "Cumhuriyetçiler bu krizle başa çıkmak için istekli olurlarsa, ne âla buyursunlar yapalım. Ancak ilerlemek için haftalarca aylarca bekleyemeyiz. Harekete geçmemiz gerekiyor. Amerikan halkının istediği şey tam olarak bu" diye konuştu. "Hem ciklet çiğneyip hem konuşabiliriz" diye ekledi.