ABD’de Demokrat Partili Vermont Senatörü Bernie Sanders, kongre baskını sırasında kullandığı nefret dili dolayısıyla Twitter tarafından hesabı kapatılan Donald Trump için, “O ırkçı, cinsiyetçi, patolojik ve yalancı biri ancak hesabının kapatılmasını doğru bulmuyorum çünkü bugün onun başına gelenler yarın farklı görüşleri savunan birinin başına gelebilir. Böylesine bir teknolojik gücün bir avuç insanın elinde olması sağlıklı değil” dedi.

Bernie Sanders: Trump'ın Twitter hesabının kapatılmasını doğru bulmuyorum

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Vermont Senatörü Bernie Sanders, NewYork Times’dan Ezra Klein’e röportaj verdi.

Trump’tan, Biden’ın açıkladığı 1.9 trilyon dolarlık destek paketlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Sanders, eşi benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıya olduklarını söyleyerek, “Bence eşi görülmemiş krizlerle karşı karşıya olduğumuz ve benzeri görülmemiş bir şekilde hareket etmemiz gerektiğine dair artan bir anlayış var. İnsanlar sağlık hizmeti alamıyor. Açıkça görülüyor ki 500.000'den fazla can alan bu korkunç salgını bastırma ihtiyacımız var” dedi.

Cumhuriyetçilerle Demokratların ilişkisine yönelik sorulara da cevap veren Sander,”Kişisel ilişkilere girmek istemiyorum ama şu açıktır ki Cumhuriyetçiler sadece ülkeyi sağa çekmeye çalışmakla kalmadı, otoriterleşmede de ciddi adımlar attı. Sürekli beyaz üstünlüğünü vurguladılar ancak biz Amerika’da sadece beyazların yaşamadığına odaklanarak adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

'YARIN FARKLI BİRİ OLABİLİR'

Demokratların kendilerini rahatsız eden fikirleri sansürleyip sansürlemediği konusuna da değinen gazeteciye Sanders, ‘kendimi bu konuda iyi hissetmiyorum’ diyerek, “Bakın, Trump gibi ırkçı, cinsiyetçi, yabancı düşmanı, patolojik yalancı, otoriter, hukukun üstünlüğüne inanmayan eski bir başkanınız var. Ama bana sorarsanız, Amerika Birleşik Devletleri'nin o zamanki başkanının görüşlerini Twitter'da ifade edemeyeceği konusunda özellikle rahat hissediyor muyum? Hayır. Çünkü dün yasaklanan Donald Trump'tı ancak yarın çok farklı bakış açısına sahip başka biri de yasaklanabilir. Bir avuç yüksek teknolojiye sahip insana bu kadar güç vermekten hoşlanmıyorum. Ama şeytan ayrıntılarda gizlidir ve bu, üzerinde uzun uzun düşünmemiz gereken bir konu” sözlerini kaydetti.

Sanders, ABD Kongresi tarihinde en uzun süre bağımsız siyasetçi olarak hizmet veren kişi unvanına sahip. Kendini demokratik sosyalist olarak tanımlayan Sanders'ın ABD’de ‘İskandinav sosyalizmi’ kavramını ilk kez kullanan siyasetçilerin başında geliyor.

ABD’de son zamanlarda dile getirilen asgari ücretin saatlik en az 15 dolar olmasını öngören yasa tasarısının da mimarlarından olan Demokrat Partili Senatör, Joe Biden yönetiminde Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.