BES, büro iş kolunda çalışan 11 emekçide koronavirüs tespit edildiğini, iki şüphelinin test sonucunun beklendiğini ve iki emekçinin de yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini açıkladı

BES: Büro iş kolunda 11 emekçide koronavirüs pozitif çıktı

BİRGÜN/ANKARA

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), büro iş kolunda çalışan 11 emekçide koronavirüs tespit edildiğini, iki şüphelinin test sonucunun beklendiğini ve iki emekçinin de yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

BES genel merkezi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, kamu emekçilerinin işe gidiş gelişlerde, işyerlerinde, yemekhanelerde virüs karşısında hiçbir koruma olmaksızın çalışmaya zorlanarak büyük risk altında bırakıldığını belirterek, “Vaka sayısı artmadan ve ölümler yaşanmadan zorunlu olmayan hizmetler durudurulsun” çağrısı yapıldı.

Açıklamada, sendika tarafından tespit edilebilen veriler şöyle sıralandı:

> İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde virüs tespit edilmesi nedeniyle 6. Sulh Hukuk Mahkemesi kapatıldı, personel karantinaya alındı.

> İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 6. Aile Mahkemesi kapatıldı.

> İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde virüs tespit edilmesi nedeniyle aynı koridorda yer alan dört mahkeme kapatıldı.

> Bakırköy Adliyesi’nde yazı işleri müdürü olan bir emekçiye Covid-19 teşhisi konuldu ve aynı koridorda yer alan beş mahkeme kapatıldı.

> Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıtdışı İstihdam Daire Başkanlığı’nda görev yapan bir emekçi virüs şüphesi ile sağlık kurumuna yönlendirildi.

> İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mecidiyeköy Uygulama Grup Müdürlüğü Veznesinde bir emekçiye 27 Mart’ta Covid-19 teşhisi konularak hastanede karantinaya alındı.

> İstanbul Vergi Denetim Kurulu Levent Hizmet Biriminde çalışan bir emekçiye 23 Mart’ta Covid-19 teşhisi konuldu, 29 Mart’ta evde gözetim şartıyla taburcu edildi. Çalışanların tamamı hastaneye gönderilerek, hafta boyu hizmet binası kapatıldı.

> İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Bostancı Uygulama Grup Müdürlüğü Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde 27 Mart’ta Covid-19 teşhisi konulan iki emekçinin yoğun bakımda tedavileri sürmektedir.

> İstanbul Gaziosmanpaşa Vergi Dairesinde bir emekçinin Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen henüz, hizmet binasında herhangi bir tedbir alınmadı.

> İstanbul Şişli İŞKUR Hizmet Merkezi’nde bir emekçinin test sonucu pozitif çıktı, bir başka emekçiye de yaşadığı semptomlar nedeniyle test yapıldı ve sonucu beklenmektedir. Hizmet binası ilaçlandı.

> Kocaeli- Derince Vergi Dairesi’nde iki emekçi de Covid-19 testi pozitif çıkması üzerine vergi dairesi kapatıldı.

> İzmir-Yamanlar Vergi Dairesi’nde bir vergi dairesi çalışanında Covid-19 testi pozitif çıktı ve hastaneye kaldırıldı.

> İstanbul–Topkapı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nde bir çalışana test uygulandı ve sonuç pozitif çıktı.

İŞKUR’DA İŞ YOĞUNLUĞU ARTTI

Salgının geldiği boyut nedeniyle dönüşümlü çalışma tedbiri artık geçerliliğini kaybettiğinin altım çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İşkolumuzda bulunan kurumlarda yurttaşların geliş- gidişleri azalmışsa da başta adliye, SGK, nüfus müdürlükleri, İŞKUR ve vergi daireleri olmak üzere birçok kurumda müracaatlar devam etmektedir. Her gün posta yoluyla gelen çuvallar dolusu evrak taramaları yapılarak sisteme girilmekte, ilgili birimlere dağıtılmakta ve işlem görmektedir. Veznelerde para tahsilatı devam etmektedir. İşyerlerinde düzenli temizlik dahi yapılmamaktadır.

Hükümetin kısa çalışma ödeneği uygulaması nedeniyle İŞKUR’da iş yoğunluğu arttı. Hizmet binalarına giderek form doldurma işlemleri halen yoğun olarak yapılmaktadır. Bu durum hem İŞKUR emekçilerini hem de başvuran binlerce yurttaşımızı virüsle karşı karşıya bırakmaktadır. İş yükünün artması nedeniyle bazı il müdürlüklerinde hafta sonu dahi mesai yaptırılmaktadır.”