İstanbul'da Beşiktaş Belediyesi, DİSK Genel-İş Sendikası ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Beş gün önce grev kararı asılmıştı: Beşiktaş Belediyesi ile işçiler anlaştı

EMEK SERVİSİ

CHP’li Beşiktaş Belediyesi, DİSK Genel-İş Sendikası, İstanbul Avrupa Yakası 1 No’lu Şube ile sürdürülen ve bin 849 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Beşiktaş halkına hizmet eden belediye emekçileri için yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sorumluluktan kaçmadık. Emekçilerimizin Toplu İş Sözleşmesi hakkına saygı duyduk, taleplerine sahip çıktık” denildi.

Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube’nin örgütlü olduğu Beşiktaş Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine beş gün önce grev kararı alınmıştı. Karar uyarında işçiler 15 Mart’ta greve çıkacaktı.

BELEDİYELERDEKİ GREVLER

Kadıköy Belediyesi ile DİSK/Genel-İş Sendikası arasındaki TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 2 bin 300 işçi 16 Şubat’ta greve çıkmıştı. İki gün süren grev ardından anlaşma sağlanırken, en düşük işçi maaşı 5 bin 275 lira olarak kabul edilmişti.

Maltepe Belediyesi’nde ise 23 Şubat’ta başlayan grev, TİS’in imzalanması ile 6 gün sonra, 28 Şubat’ta sona erdi. Grev sonunda ikramiye dahil en düşük ücret net 4 bin 700 lira oldu.

Ataşehir Belediyesi’nde de dün başlatılması beklenen grevden bir gün önce TİS anlaşması imzalanmıştı. Belediyede en düşük işçi ücreti 4 bin 918 lira oldu.

Kartal Belediyesi’nde ise yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev kararı almıştı. Eğer anlaşmazlık durumu sürerse işçilerin 4 Mart’ta greve çıkması bekleniyor.