BES İzmir Şubesi, 21 gün tam kapanma ve izolasyonun sağlanmasını ve emekçilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi çağrısında bulundu.

BES İzmir: 21 gün tam kapanma sağlanmalı, emekçiler desteklenmelidir

BİRGÜN EGE

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi zorunlu olmayan tüm kamu hizmetlerinin 21 gün süreyle durdurulması için çağrı yaptı. Konak’ta bir açıklama yapan BES İzmir Şubesi, kamu hizmetlerinin tatil edilmesini talep ettikleri dilekçeleri idarelere teslim etti.

Açıklamayı okuyan BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, kamu-özel ayrımı yapılmadan zorunlu olmayan tüm hizmetlerin durdurulması gerektiğini ve en az 21 gün karantina uygulanması gerektiğini belirtti. Güven, “İşkolumuzda bulunan başta vergi daireleri, adliyeler, SGK, Nüfus Müdürlükleri, İŞKUR olmak üzere bütün kurumlarda her gün yeni vakalar ortaya çıkmaktadır. Büro emekçileri her gün toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gelmekte, fiziki olarak yetersiz hizmet binalarında yeterli tedbirler alınmadan iç içe hizmet vermeye devam etmektedir. Yine adliyelerde yılsonu nedeniyle duruşmalar ve icra işlemleri daha da yoğunlaşmıştır. Birimler vaka sayılarının artması nedeniyle kapatılmakta hizmet verilemez hale gelmektedir. Yargı emekçileri, avukatlar ve yurttaşlar adliye binalarında, icra dairelerinde virüs tehdidi altında işlemlerini yürütmeye çalışmaktadır. Bu nedenle yargıda duruşmalar ertelenmeli ve icra takipleri durdurulmalıdır” dedi.

İktidarın, halka mesafeni koru, maskeni tak, hijyene dikkat et diyerek sorumluluğu üzerinden atmak istediğini vurgulayan Güven, talepleri ise şu şekilde sıraladı:

>> Zorunlu mal ve hizmet üretimi dışında bütün iş kollarında üretime son verilmelidir.

>> Kamuda yapılan işlemlerde bütün yasal süreler durdurulmalıdır.

>> 21 gün tam kapanma ve izolasyon sağlanarak, emekçiler sosyal ve ekonomik olarak desteklenmelidir.

>> Zorunlu olarak hizmete ve üretime devam eden işyerlerinde emekçilere düzenli ve yaygın test yapılmalıdır.

>> Çalışırken COVİD-19’a yakalanıyoruz. COVİD-19 İş Kazası sayılarak işlem yapılmalıdır.

>> Eğitime ara verildiği süre boyunca 10 yaş altı çocuğu olan ebeveynlere ücretli izin verilmelidir.

>> Adliye, Maliye, SGK başta olmak üzere kamuya personel alımı yapılmalıdır.