BES İzmir Şubesi, kamu iş yerlerinde alınması gereken önlemler ile ilgili olarak başlattıkları kampanyada toplanılan imzaları İzmir Valiliği’ne teslim etti.

BES İzmir: Aşı istiyoruz

BİRGÜN EGE

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi kamu iş yerlerinde alınması gereken önlemler ile ilgili olarak başlattıkları kampanya kapsamında toplanılan imzaları İzmir Valiliği’ne teslim etti.

BES İzmir Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada emekçilerin talepleri yinelenirken, “İzmir Valiliğini uyarmamıza alınmayan önlemler nedeniyle kamu iş yerlerinde artık tek tek değil gruplar halinde Covid-19 vakaları ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle yeterli aşılama yapılana kadar kamu iş yerlerinde aşağıdaki önlemlerin acilen alınması için İzmir Valiliğini ve İl Hıfzıssıhha Kurulunu uyaran imza kampanyamız devam edecektir” denildi.

Emekçiler taleplerini şu şekilde sıraladı:

-Dönüşümlü çalışmaya ve altyapısı uygun olan birimlerde sekiz saati aşmayacak şekilde uzaktan çalışmaya yeniden başlanmalıdır.
-Dönüşümlü çalışma haftalık gruplar halinde tüm çalışanlar arasında eşit uygulanmalıdır. İdari kadrolar kendi arasında dönüşümlü çalışmaya dahil edilmelidir.
-Mesai saatleri 10.00-16.00 (Öğlen arası yarım saat) olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.
-Kamu iş yerlerinde koruyucu önlemlerin yeterliliği denetlenmeli, eksiklikleri olan iş yerlerine gerekli hijyenin sağlanması, koruyucu ekipman dağıtımı ve önlemlerin alınması sağlanmalıdır.
-Kronik rahatsızlığı olanlar, engelliler, gebeler, süt izni, ebeveyn izni v.b. riskli grupların idari izin haklarının idare keyfiyetine bırakılmadan kullanılması sağlanmalıdır.
-Kamu iş yerlerinde riskli gruplar başta olmak üzere hızlı bir şekilde aşılama çalışması yürütülmelidir.