BES’ten krize karşı mücadele programı

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), dün krize ve emeğe dönük saldırılara karşı mücadele programını açıkladı. BES Genel Merkezi’nde açıklama yapan Genel Başkan Serpil Akpınar, “1994, 2001 ve 2008 krizinden sonra yeni ve daha derin bir ekonomik krizi siyasi bir krizle yaşadığımız bu süreçte, krizin faturası emekçilere kesilmeye çalışılıyor” dedi.

Yaşanan ekonomik krizin emekçilerin satın alım güçlerinde yüzde 40’ın üzerinde kayba neden olduğunu belirten Akpınar, “Bu nedenle 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin bir hükmü kalmamıştır. Bu da yetmiyormuş gibi hükümetin enflasyonla mücadele adı altında başlattığı ironik kampanya ile emekçilerin alacağı enflasyon farkına göz dikilmiştir. Kamu emekçilerine acilen enflasyon farkları ödenmeli ve ek zam yapılmalı, 2019 yılı için ise kamu emekçileriyle toplu sözleşme masasına oturulmalıdır” dedi.

Talepleri ortaklaştıracağız
Akpınar, bu taleplerle bütçe döneminde sosyal medyada hastag eylemleri, basın açıklamaları, faks eylemleri, kokart takma gibi çeşitli eylemler yapacaklarını duyurdu. Bu eylemleri mümkün olan en geniş çevreyle gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Akpınar, işçi ve kamu emekçilerinin taleplerinin ortaklaştırılması konusunda şubelerin çalışma yapacağını kaydetti.

KHK ile ihraç edilen üyelerinin göreve iadesi için faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen Akpınar, krizin en yakıcı sonuçlarını kadınların yaşadığını da vurguladı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde KESK olarak mücadele programını hayata geçireceklerini; mobbinge, güvencesizliğe karşı ve kreş hakkı için çeşitli etkinlikler yapacaklarını dile getiren Akpınar, zorunlu BES’e ve vergi adaletsizliğine karşı eylemler yapacaklarını da kaydetti.