Büro Emekçileri Sendikası (BES), Hakem Kurulu’nun toplu iş sözleşmesine ilişkin kararının kamu emekçileri nezdinde meşru ve hukuki olmadığını açıkladı. Sendika Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, “İnsanca yaşam koşulları sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi

BES: TİS kararı meşru ve hukuki değil

BirGün/Ankara

Milyonlarca işçiyi, memuru ve emekliyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme süreci Ağustos ayında tamamlandı. Toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde işkolu sendikaları yok sayılarak iktidar ve Türk-İş arasında “uzlaşı” sağlandı. Kamu işçileri, 2020 yılı için yüzde 3 artı yüzde 3 zamma mahkum edildi. Kararın meşru ve hukuki olmadığını belirten Büro Emekçileri Sendikası, “İnsanca yaşam koşulları için mücadeleye devam edeceğiz “açıklamasını yaptı.

BES Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, 100-150 TL’ye karşılık gelen zamların kabul edilemeyeceğini belirtti. TÜİK’in enflasyon hesaplamalarının manipüle edildiğini savunan Akpınar, şunları söyledi:

“Yine toplu sözleşme süreçlerinde maaş artışı dışında taleplerimizden, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi, sınavlarda mülakat uygulamasına son verilerek liyakat ilkesinin hayata geçirilmesi, vergi dilimi soygununa son verilmesi ve emeklilerin talepleri gündeme dahi getirilmemiştir. Yetkili sendika olan Memur-Sen ise bu süreçte temsil derdine düşmüş yetkili konfederasyon dışındaki konfederasyonların toplu sözleşme masasına oturmaması, toplu sözleşmeden faydalanan ve Memur-Sen üyesi olmayan kamu emekçilerinin Memur-Sen’e dayanışma aidatı ödemesi ya da Memur-Sen üyelerinin TİS priminden iki kat olarak faydalanması gibi taleplerin peşine düşmüştür.”

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

BES’in 11-12 Ekim tarihlerinde Merkez Temsilciler Kurulu’nu toplayarak yeni dönem için mücadele programı oluşturacağını anlata Akpınar, şu ifadeleri kullandı:

“İşyerlerinden başlayarak büro emekçilerini haklı taleplerimiz etrafında örgütlenmeye ve mücadeleye davet edeceğiz. Rica ve minnet sendikacılığının büro emekçilerinin sorunlarına çözüm olmadığından hareketle siyasi iktidarın memur kolları gibi faaliyet gösteren Memur-Sen’i teşhir ederken gerçek bir toplu sözleşme sistemi ve grev hakkımızla ilgili yasal düzenleme yapılması için mücadelemizi yükselteceğiz.”