OHAL gerekçesiyle açığa alınan BES işyeri temsilcisi Ali Rıza Eroğlu'nun açığa alınmasının uzatılması talebi yargıdan geri döndü

BES üyesinin hukuksuzca açığa alınması yargıdan geri döndü

BİRGÜN İZMİR

Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçesiyle Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi ve aynı zamanda SGK işyeri temsilcisi Ali Rıza Eroğlu, 27 Aralık 2016 tarihinde hukuksuz bir biçimde açığa alındı. OHAL sona ermesine ve açığa alınma süreleri dolmasına rağmen SGK Başkanlığı 30 Ekim 2018'de Eroğlu'nun açığa alınma süresini uzattı. İzmir 5'inci İdare Mahkemesi açığa alınma kararını uygun bulmayarak geri çevirdi.

Hukuksuzca açığa alınan ve ihraç edilen üyelerinin geri döneceğinden şüpheleri olmadığını belirten BES İzmir Şubesi, işyeri temsilcilerinin bu mağduriyetten dolayı alması gereken bütün parasal haklarını yasal faiziyle birlikte ödenmesini talep etti.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Ali Rıza Eroğlu'nun hukuksuzca göreve başlatılmaması nedeniyle oluşan maaş ve mahkeme giderleri nedeniyle oluşan kamu zararından SGK Başkanı birinci elden sorumludur ve bu kamu zararının yapılması gereken hukuki işlemi yapmayan idarecilerden tahsil edilmesi talebimizdir" ifadeleri kullanıldı.