Beşiktaş mutlak galibiyet hedefiyle gittiği Kasımpaşa deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı. Rakibine 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar hem namağlup unvanını kaybetti hem de Başakşehirle arasındaki puan farkı üçe çıktı

Beşiktaş’a ağır darbe

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda cumartesi mesaisi.... Bir köşede Kasımpaşa, diğerinde Beşiktaş. Puan sıralamasına bakıldığında sıklet farkı açıkça görülen iki ekip karşı karşıya. Tabii gözler sahada, fakat akıllar...

Vodafone Arena’daki Beşiktaş- Bursaspor karşılaşmasının üstünden bir hafta geçmişken, bu sefer Kayseri’den gelen haber durumda. İstanbul’da polisler, bu sefer çarşı iznine çıkmış askerler... Nefes bile alamadığımız bu günlerde hayat bir şekilde devam ediyor; tıpkı futbol gibi.

İşte bu ahval ve şerait içinde oyuncular çimlere ayak basıyor. Kim bilir hangi düşüncelerle... Onlar oynamak zorunda, bu yazı kaleme alınmak durumunda. Peki maç kimin umurunda...

Bu kekre dünyada,
yazık, geçit yok aşka,
bir şey yok,
paylaşacak, acıdan başka...

Metin Altıok’un dizeleri aklımda çınlarken, Beşiktaş’ın kadrosu önüme düşüyor. Şenol Güneş, Cenk ile Aboubakar’ı beraber sahaya sürmüş. Atiba- Tolgay- Oğuzhan üçlüsünün performansı merak ediliyor. Deneyimli teknik direktör 15. haftada kâbus görmek istemiyor. Son yıllara göre sahaya daha tatsız çıkan ev sahibinin ne yapacağı soru işareti. Rakiplerine bu sezon daha çok fırsat veren Beşiktaş savunmasını zorlayabilirlerse sonuç alabilirler.

Santrayla birlikte Quaresma göbekte başlamıştı. Onu kanatta bekleyenler biraz şaşırmıştı. Cenk-Aboubakar ikilisi de ileri uçtaydı. 6’da kullanılan bir duran topta cezalı Marcelo’nun yerine oynayan Rhodolfo biraz uyanık olsa tabela değişmişti. Geçen sezon Sosa’nın gölgesinde bir virtüöz gibi olan Portekizli yıldız sanki orkestra şefliğine soyunmuştu.

Kasımpaşa’nın ilk ciddi atağını Beşiktaş’ın golü takip ediyordu. Kalesine kullanılan korner sonrası Tunay’ın yerde kalmasıyla rakibini savunmada eksik yakalayan Kartal affetmemiş, 31’de Cenk ağları bulmuştu. İkinci yarı sanki daha çok gole gebeydi...

İkinci devre fırtına gibi başlıyordu. 47’de arka direkte unutulan Tunay skoru eşitliyordu. Üç dakika geçmişti ki ev sahibi öndeydi; yaşanılan karambolde Gökhan’dan seken top filelerdeydi. 59’da Adriano kesmiş, Gökhan bitirememişti.

Kartal bastırıyor, Paşa direniyordu. Son çeyrekte Atınç’ı sahaya süren Şenol Güneş, Adriano’yu öne atıyordu. İlk 11’de başlayan Koita genç stoperle olan neredeyse her mücadelesini kazanınca, planlar suya düşüyordu. Uzatmalarda Olcay Ramazan’ı geçemeyince ummadık taş baş yarıyordu.

İkinci yarının başında fırtına gibi esen Kasımpaşa bu sonuçla düşme hattından uzaklaşırken, zirve yarışında yara alan Beşiktaş ise bu sezon ligde ilk kez kaybetti. Şu ahvalde bu maçı çıkaran her iki takıma da kucak dolusu tebrikler!