Beşiktaş Anadolu Lisesi’nin (BAL) resmi Twitter hesabında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öven ve HDP'li Sezai Temelli'yi hedef alan paylaşımların beğenildiği ortaya çıktı. Öğrenciler, bu durumun kabul edilemeyeceğinin altını çizdi ve iktidar yanlısı bir okul idaresi istemediklerine de dikkat çekti.

Beşiktaş Anadolu Lisesi’nin resmi Twitter hesabında skandal beğeniler

HABER MERKEZİ

Beşiktaş Anadolu Lisesi’nin (BAL) resmi Twitter hesabının, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öven paylaşımları beğendiği ortaya çıktı.

Lisenin resmi hesabından beğenilen paylaşımlar arasında AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın HDP'li Sezai Temelli'yi hedef alan açıklamaları yer aldı. Özalan söz konusu paylaşımında, "HDP'li Sezai Temelli, Kanal İstanbul ve yerli otomobile saldırmış. Elektrikli araç için de 'motoru yok' demiş. Molotof dışında bir şey görünce şaşırıyorlar herhalde" ifadeleri yer aldı.

besiktas-anadolu-lisesi-nin-resmi-twitter-hesabinda-skandal-begeniler-838632-1.

besiktas-anadolu-lisesi-nin-resmi-twitter-hesabinda-skandal-begeniler-838633-1.

besiktas-anadolu-lisesi-nin-resmi-twitter-hesabinda-skandal-begeniler-838634-1.

besiktas-anadolu-lisesi-nin-resmi-twitter-hesabinda-skandal-begeniler-838635-1.

Okul idaresi tarafından kullanılan ‘Beşiktaş Anadolu Lisesi’ adlı hesaptan siyasi içeriklerin beğenilmesine tepki gösteren BAL öğrencileri, ‘balunutmaz’ etiketiyle durumu kınadı.

Öğrenciler, bu durumun kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Okulların siyasallaşmasını istemeyen öğrenciler, bağımsız ve bilimsel eğitim verilmesini talep etti ve iktidar yanlısı bir okul idaresi istemediklerine de dikkat çekti.

Ayrıca Boğaziçi’nde haftalardır süren direnişe destek açıklaması yayımladıkları için de idare tarafından baskı gördüklerini söyleyen öğrenciler, söz konusu hesabın bildiriye yönelik “Bu paylaşımlar bizim okulumuza ait değildir” şeklinde açıklama yaptığını aktardı.