Beşiktaş  arayı açıyor

Haftanın takımı ligimizin standartlarının çok üstünde oynayarak takipçileriyle arasını açan Beşiktaş olurken, haftanın teknik direktörü Kayseri’yi hayata döndüren ancak hâlâ teknik direktörlük lisansı olmayan Sergen Yalçın oldu. Haftanın oyuncusu Gençlerbirliği’nin skor yükünü taşıyan Serdar Gürler olurken haftanın en şık gol vuruşunu da Beşiktaşlı Talisca yaptı.

Sergen Yalçın’ı hâlâ pro lisansı olmadığı için eleştirmiş, yaptığı işi sırf direksiyonu iyi diye ehliyetsiz şehirlerarası otobüs kullanmaya benzetmiştim. Bizim ehliyetsiz şoför Bursa engelini de aşarak yakaladığı seriyle takımını ateş hattının üzerine çıkardı. Bursa’nın 19. dakikada 10 kişi kalması Mutlu Topçu’nun tüm planlarını bozdu. 6 maçtır kazanamayan Timsahlar’da fatura kadro dışı bırakılan Sercan Yıldırım ve Deniz Yılmaz’a kesilmiş durumda.

Antalya bu hafta da kazanıp Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 2’ye indirdi. Eskişehirspor sonrası çalıştırdığı tüm takımlarda fark yaratan Rıza Çalımbay’ın Igor Tudor kadar albenisi olmamasının tek sebebi pasaportu. Karabükspor’un Tudor sonrası bocalaması normal ancak bir takım bir haftada fiziksel olarak bu kadar değişebilir mi?

Başakşehir psikolojik savaş haftalarında puan kaybetmeye devam ediyor. Boz Baykuşların puan kaybederken de oyun olarak rakiplerinden üstün olduğu aşikâr ancak şampiyonluk yolu iyi oynarken kaybetmekten değil kötü oynarken kazanmaktan geçiyor. Maç sonu konuşmasında yabancı kuralını eleştiren Bülent Uygun “Eserinle gurur duy Türkiye! Artık neredeyse İstiklal Marşımızı bile okumanın anlamı kalmıyor” diye ucuz milliyetçilik yapmak yerine takımına kazanmak için mücadele etmenin yeterli olmadığını, gol atmayı da denemek gerektiğini anlatması gerekir. Kaldı ki yerli oyuncu oynatmak isteyen takımlara engel teşkil eden bir kural da bulunmuyor. Altyapılar da yabancı sayısını sınırlayarak gelişmiyor.

Teknik direktör değişimine giden Galatasaray, Rize deplasmanında da puan kaybetti. Çiçeği burnunda teknik adam Igor Tudor, Bruma’yı maç kadrosuna almaması ve yaptığı oyuncu değişiklikleri sebebiyle ilk maçının ardından spor yorumcuları tarafından topun ağzına konuldu. Memleketteki futbol iklimi iddiası olan takımların teknik adamlarına kazanabildiği sürece tahammül eder. Tudor Beşiktaş derbisini de kazanamazsa iki maçta tüm kredisini tüketmiş olacak. Bir puan alan Rize ateş hattına gerilemiş durumda. Kweuke olmadığı zaman Rize hücumda çok etkisiz kalıyor. Mağlubiyeti engelleyen Özgür Çek’in serbest vuruşuydu. Memleketteki futbol ikliminin tersine 3 yıldır aynı takımı çalıştıran Hikmet Karaman’ın bir oyuncuya bu kadar bağımlı olması sorununu çözmüş olması gerekir.

Silkinip kendine gelen Gençlerbirliği 2017’nin ilk galibiyetini etkili bir oyunla Konyaspor’a karşı aldı. Konya’nın fiziksel üstünlüğü son yarım saatte oyuna yansısa da golü bulamayınca motivasyonu da düştü. Geçen sezonun en organize takımı Konya bu sezon oyunu yeterince kolektif oynayamıyor.

Kasımpaşa sükseli Başakşehir galibiyetinin ardından Kadıköy’de Fenerbahçe’ye çelme taktı. Alt taraftaki takımların ekstra galibiyetler çıkardığı bu haftaları puan alarak geçtikleri için ateş hattının yakıcı sıcaklığını hâlâ hissetmiyorlar. İkinci yarıya başlarken 22. haftanın sonunda lider olmayı hayal eden Fenerbahçe, 21. haftanın sonunda havlu attı. Hayaller Şampiyonlar Ligi, gerçekler UEFA Avrupa Ligi. Fenerbahçe’de artık kadro ya da teknik ekipten önce yönetim zihniyetinin değişmesi gerekiyor. Fenerbahçe camiasının Aziz Yıldırım’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edip kendisini emekliye ayrılmaya ikna etmesi gerekiyor. Sonra darısı memleketin başına...

Haftalardır durgun olan Osmanlıspor, beklenen patlamayı Adanaspor’a yaparak Olympiakos maçı öncesi moral topladı. Levent Şahin’in göreve gelmesinin ardından yükselişe geçen Adana yakaladığı havayı yavaş yavaş kaybediyor. Gaziantepspor’un ardından Osmanlı maçını da puansız kapattılar. Tehlike çanları çalıyor...

Beşiktaş oyun olarak da puan olarak da rakiplerine fark atmış durumda. Akhisar karşısında 7 dakika hiç top kaptırmadan oynayan Beşiktaş’ta Querasma’nın asistiyle Cenk’in gol atması artık bir klasiğe dönüştü. Sadece 0-0 oyununu oynayabildiği için eleştirilen Tolunay Kafkas’ın Akhisar’ı Olcan Adın başta olmak üzere yeni transferlerin katkısıyla futbol oynamaya başladı.
Haftanın kapanış karşılaşması golsüz sona ermesine rağmen izleyenlere keyif verdi. Alanya kalecisi Haydar’ı geçmeyi başaramayan Trabzonspor’un 4 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Tribünlerin gol atmaya muvaffak olamayan takımı maç sonunda alkışlaması oynanan oyundan duyulan memnuniyeti gösteriyor. Haftayı puanla kapatmayı başaran Alanya gelecek hafta sahasında Adanaspor ile final maçına çıkacak.