Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, döviz kurundaki sert yükselişe ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Sportif faaliyetleri, özellikle futbolu mali açıdan yönetebilmek, bu kurlarla spor yürütülemez hale gelmiştir" dedi.

Beşiktaş Başkanı Çebi: Bu kurlarla spor yürütülemez hale geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürdü.

Güne 11,40 TL seviyesinden başlayan dolar, saatler içinde önce 12 TL'yi, ardından ise 13 TL'yi aştı. Bir işlem günü içerisinde yüzde 17'den fazla değer kazanan dolar, tarihi zirvesini 13,46 TL'ye çıkardı. Avro/TL 15 TL seviyesinin üzerini gördü.

Doların 12 TL’yi geçmesi ile birlikte kulüplerin mali durumu da sıkıntıya düştü. Dar boğazda bulunan kulüpler euro ve dolar üzerinden anlaştığı futbolculara ödeme yapmakta zorlanacak.

Kurdaki artışın futbol kulüplerine etkisini Cumhuriyet'ten İrem Yavuz'a değerlendiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Sportif faaliyetleri, özellikle futbolu mali açıdan yönetebilmek, bu kurlarla spor yürütülemez hale gelmiştir” açıklamasını yaptı.