Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a, "Sancak maç öncesi başlayıp, sırasında ve sonrasında işi şova döktü. Ne gerek vardı, anlamakta zorlanıyorum" diyerek tepki gösterdi. Sancak'ın Şenol Güneş iddiasına da yanıt veren Çebi, "Kendisini basın sözcülüğüne getirdiğimi hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Çebi'den Murat Sancak'a tepki

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın Adana Demirspor ile yaptığı maçın ardından rakip kulüp başkanı Murat Sancak'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Vodafone Park'ta kadın futbol takımının Vodafone ile yaptığı sponsorluk anlaşması töreni sonrası gündeme dair soruları yanıtlayan Çebi, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın yaptığı açıklamaların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Adana Demirspor maçını Murat Sancak ile beraber izlediklerini hatırlatan Çebi, "Birdenbire kızgınlıkla televizyonu alıp kırması... Biz orada misafiriz, önümüzde devlet büyüklerin olduğu yerde hakemlere tepki amaçlı televizyonu yerlere vuruyor. Ben de başka kulüp başkanlarıyla maçlar izledim, en ufak nezaketsizliğimiz olmadı. Böyle tepki verirseniz taraftarlar da ağza alınmayacak küfürler eder. Üzüntü duyduğumu, esefle karşıladığımı söylemek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş ve Adana Demirspor camialarının birbirleriyle özdeşleşmiş kulüpler olduğuna dikkati çeken Çebi, "Statlarının açılışında 65 derecede takımımızı maça gönderdik. Ne oldu da birdenbire bu hale geldik. Adana Demirspor maçından bir gün önce sosyal medyadaki yazışmalar tatsız tuzsuz, yakışık almayan yazışmalardır. Bunların nedeni nedir? Kafalarının arkasında başka bir şey mi var? Beşiktaş kendilerine ne zarar vermiş bilemiyoruz. Sayın Başkanın en azından bu konuları benimle paylaşmasını rica ederim. Bir sorun, bir proje varsa söylesin." diye konuştu.

SANCAK'IN İDDİALARI

Murat Sancak'ın hakemlere yönelik "FETÖ" suçlamasına da değinen Çebi, şunları söyledi:

"Sancak maç öncesi başlayıp, sırasında ve sonrasında işi şova döktü. Ne gerek vardı, anlamakta zorlanıyorum. Televizyon televizyon gezerek birçok şey açıklama ihtiyacı niye duyuyorsunuz? Eğer bir şovsa yakışık almadı. Eğer bir plansa bu planı bilmek istiyorum. Bir gerekçesi varsa bilmek istiyorum. 'FETÖ' diyorsunuz. Hakemleri FETÖ ile ilişkilendiriyorsunuz. Bir kanıt varsa, bu çeteyle ilgili bilgiler varsa bir şekilde savcılığı intikal ettirmesini iletmek istiyorum."

Sancak'ın önceki maçlarda hakem konusunda bir açıklamada bulunmadığına dikkati çeken Çebi, "Bazı hakem hatalarının organize olduğunu ifade ettik. Murat Sancak'ın hiç ağzını açmaması sadece Beşiktaş maçında bunu gündeme getirmesi dikkat çekicidir. İstanbul'da oynadığımız maçta atılan goller gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda olmayan Murat Sancak'ın birdenbire hakkını aramasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O gün de hakemlikle ilgili görüşlerinizi daha doğru söyleseydiniz. Hakemler 4-5 ayda 'FETÖ'cü oldu, ondan önce değillermiş." ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş büyük lokmadır" diyen Çebi, "Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulmuş bir kulüptür. Kendimize yapılacak yanlışlara saygı çerçevesinde yanıt vermeyi biliriz. Kalecimiz Ersin, Türkiye'nin çok sevdiği genç bir kalecimiz. Nasıl oluyor da kafasına yabancı madde atılıyor. Bunu hangi Adana Demirspor taraftarı yapıyor. Hangi mantıkla yapıyor, zorlanıyorum. Bir şey kurgulanmış, planlanmış gibi hissettim. Ne olduğunu bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Çebi'nin basın toplantısı sırasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun Murat Sancak'ın ifadeleriyle ilgili açıklamada bulunduğunun hatırlatılması üzerine Çebi, "Umarım bizim ve federasyonun çağrısına yanıt verecektir. Hakemler yanlış yapabilir. Ama 'FETÖ' olayı devletin bekasına ve varlığına uzanıyor." ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ İDDİASI

Murat Sancak'ın kanallarda Beşiktaş'ın gelecek sezon teknik direktör Şenol Güneş ile çalışacağı yönünde de açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Çebi, "Şov devam ediyor. Hızını alamıyor Şenol Güneş ile ilgili açıklama yapıyor. Şenol Güneş önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta olacakmış. Ben Murat Sancak'ın Beşiktaş'ta yönetici olduğunu hatırlamıyorum. Kendisini basın sözcülüğüne getirdiğimi hatırlamıyorum. Beşiktaş'ı ilgilendiren konuda Adana Demirspor Başkanının açıklama yapması ve bunun da kocaman bir yalan olması yakışık almamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek sezon Şenol Güneş'in takımın başında olup olmayacağı sorularını yanıtlayan Çebi, "Şenol Güneş ile bugüne kadar bir kelime konuşulmamıştır. Benim bir hocam var. Hocamla devam edeceğimi daha önce beyan ettim. Hocamın aldığı maç sonuçlarıyla hemen değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Ona güvenim sonsuz. Kendisiyle yola devam ediyorum." diye konuştu.

Mayıs ayında kulüpte bir başkanlık seçiminin olacağını hatırlatan Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim gelecek, nasıl olacak hiçbiri belli değil. Önümüzde de koca bir sezon var. Önemli bir sezon yaşıyoruz. Böylesine bir süreçte gelecek sezon ne olacak şeklindeki bir soruya yanıt verecek durumum yok. Şu ana kadar Şenol hocayla çalışmayı düşünmedim. Yapılmış sözleşme yok. Bundan sonra da planımda yok. Şenol hoca kıymetlimizdir."

Sürecin Şenol Güneş'e de zarar verdiğini anlatan Çebi, gelecek sezon için "Şenol hocanın bu kadar gündeme getirilmesiyle hem onun, hem bizim hem Önder hocamızın yıpratılmasının arkasında ne olduğunu bilmek istiyorum. Ben Önder hoca ile devam etmek isteğimi ve arzumu ısrarla söyledim. Olağanüstü şeyler olmazsa kendisiyle devam etmek istiyorum. Ama hocanın kalbini kıranları ne kadar göğüsleyeceğimi bilemiyorum." ifadelerini kullandı.