Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "TFF'nin bütün kurullarına sesleniyorum: istifa edin. Hepsi taraflı, Tahkim ve PFDK dahil hepsi taraflı. Bu fırsattır. Hakemleri değiştirelim ve kurulları değiştirelim" dedi.

Beşiktaş Başkanı Çebi: TFF'nin bütün kurullarına sesleniyorum; istifa edin

Beşiktaş Kulübünde 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda tekrar adaylığını açıklayan Ahmet Nur Çebi, yönetim dönemlerinde başarılı olduklarını söyledi.

Çebi, Vodafone Park'taki gerçekleştirdiği basın toplantısında, dönemlerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bir dönem daha görev yapmak için gerekli başvuruyu yaptığına dikkati çeken Çebi, "Genel kurul üyelerinin bize olan inancıyla yola çıktık. Bütün gelirler temlik edilmiş, gelirlerin kasaya girmediği, ödemelerin 6 aydan beri yapılmadığı sürecin sonunda kendimizi çok zor ve sıkıntılı günlerde Beşiktaş'ın yöneticisi ve başkanı olarak bulduk. Gemiyi selametle yüzdürebilmek çok önemliydi, bunu başardığımızı düşünüyorum" dedi.

Kulübün yönetimine geldikleri dönemdeki borçlarla ilgili bilgi veren Çebi, "Devir teslim anında resmi bağımsız kurumdan borç ve alacak rakamlarıyla ilgili tespit raporunda borç 3 milyar liraydı. Raporlara daha sonra girmesi beklenen 300 milyon ilave edildiğinde borç 3,3 milyar liraydı. Şu an borcun 4,3 milyar olduğunu görüyoruz. Keyifsiz durum ama geldiğimiz süre içinde ödenen 1,2 milyardır. 3,3'ün üzerine eskiden kaynaklanan borçlar ve yükümlülük; faiz ve kur farklarını koyduğunuzda 4,3 milyar kaçınılmaz sonuçtur. Artmamasını başarı olarak görüyoruz" diye konuştu.

"HAKEMLERİ DEĞİŞTİRELİM"

Mart ayındaki hakem operasyonuna değinen Çebi, "50 yıldan beri her yönetici, başkan her maçın arkasından konuştu. Demek ki hakemlerle ilgili konuşmak, elini masaya vurmak bu işi çözmüyor. Sorunun olduğu yere gidip konuşacaksın. Elinizi masaya vurmak gerekirse orada vuracaksınız. Beşiktaş menfaatlerini korumam gereken yerlerde görevimi yaptım. TFF Başkanın, MHK Başkanın istifasını istemekle bu işler çözümlenmez. 'Sorun hakemlerin kendilerinde' demiştim. 'Oradakiler gitmeli, genç hakemler gelmeli' demiştim. Bir operasyon yapıldı. Yapılması gerekenler yapıldı ama eksik yapıldı. Beşiktaş'a zarar verenlerin bir kısmı gönderilmedi. Operasyon gereken meyvesini vermedi." ifadelerini kullandı.

Hakemlerin Beşiktaş'ın puan kayıplarına sebep olduğunu vurgulayan Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gereken her türlü mücadeleyi verdim. Operasyonlar ortada. Eksik yapıldığı için sonuçlar düzelmiyor. İnşallah yeni yönetim bunları düzeltir. TFF seçimi var. Hatta bu dönemde TFF'nin bütün kurullarına sesleniyorum: istifa edin. Hepsi taraflı, Tahkim ve PFDK dahil hepsi taraflı. Bu fırsattır. Hakemleri değiştirelim ve kurulları değiştirelim. Kurullar başkalarının kurullarıdır, buna devam ediyor. Beşiktaş'ın maç tekrarına 'evet' demesi gereken Tahkim 'hata vardır, puan kaybına neden olmamıştır' gibi saçma sapan bir nedenle tekrar kararı vermemiştir."

Yeni bir sezonun önlerinde olduğunu hatırlatan Çebi, "Hakemler yenilenmeli, eski olanlarla vedalaşmalı, genç hakemlerin önü açılmalı." diye konuştu.

Hakemlere yönelik operasyonu kendisinin yaptırmadığını anlatan Çebi, "Olması gerektiğini anlattım. Operasyon benim ifadelerimin paralelinde olmuştur. Bu da gerektiği yerde mücadeleyi verdiğimi göstermiş oluyor. Tamamı yapılmadığı için yürümedi" değerlendirmesinde bulundu.

Burak Elmas ve Göksel Gümüşdağ'ın liste dışı kaldıktan sonra dönen hakemlere takımlarının maçlarında çiçek vermesiyle ilgili soruya Çebi, "Çiçek verenler, 'bu yapılan operasyon doğru değil' diyenler, geriye dönüşün de bir nebze sebebi olanlar, çıkıp her maç sonrası hakem hatalarından mağdur olduğunu söyleyenlerdir. 'Mağdurum' diyorsunuz, yapmaya çalışan kişilere de 'yanlış yaptın' diyorsunuz. Söylediklerinin arkasında durabilen yöneticiler ve liderlerle yol yürümenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sezon ne olacak hep beraber göreceğiz. Umarım yeni TFF yönetimi, bütün kurulları ve eski hakemleri gönderir. Bir milim söylediklerimden geri adım atmayacağım. Hakemler tüm kulüplere mağduriyet yaratmıştır. Bu kadar şikayet konusu olan hakem topluluğuyla devam edersiniz onlara 'çok özelsiniz böyle devam' demiş olursunuz. Genç hakemlerimiz var yaparlar" diye konuştu.

Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını düşünmediğini ve sağlığı el verdiği sürece, tüzüğün verdiği süre boyunca Beşiktaş'a hizmet etmek istediğini söyledi.