Beşiktaş Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamayan ileri yaştaki komşularına ve dezavantajlı bireylere hijyen seti dağıttı. Ayrıca Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş Cumartesi Pazarında denetime çıktı

Beşiktaş Belediyesi, ileri yaştaki yurttaşlara hijyen seti dağıttı

Beşiktaş Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler almaya devam ediyor. İhtiyaçlarını karşılayamayan, öncelikli olarak 75 yaş üstü yalnız yaşayan, engelli ve dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yüzlerce eve giderek hijyen seti dağıttı.

Beşiktaş Belediyesi Sosyal Yardım ve İşler Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşlara verilen pakette; maske, eldiven, dezenfektan, sıvı sabun ve bilgilendirici el broşürü yer alıyor.

Çalışmaları yakından takip eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat komşularına Sağlık Bakanlığı'nın "evde kal" çağrısına uyulması gerekliliğini hatırlatarak şunları söyledi:

‘’Yeni koronavirüs salgınında başlıca risk grubunu ileri yaştaki komşularımız oluşturuyor. Yaşlılarımızın mutlaka evde kalmaları ve kendilerini karantina altına almaları konusuna hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Zorunlu hallerde dışarı çıkmak durumunda kalırlarsa, kendilerine gerçekten çok dikkat etmeleri gerekiyor. Biz de bu nedenle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla, esenlik hizmeti verdiğimiz komşularımız için bir hijyen seti hazırladık. Bu setin içinde yeni Koronavirüsle ilgili bilgilendirici broşürümüz el dezenfektanı maske, eldiven bu sabun yer alıyor. Çünkü bu malzemelerden bazılarını dışarıda bulmak artık çok zorlaştı. Yaşlılarımızın dışarıya çıkıp market ve eczanelerde bu ürünleri aramasını istemiyoruz. Onların evlerinde güvende olmaları için biz bu hijyen setini onlara ulaştırıyoruz. Bu süreçte yaşlılarımızın diğer ihtiyaçlarını karşılamak için de gerekli hazırlıklarımızı ve planlamamızı yapmaktayız. İhtiyaca göre yeni uygulamalarımızı da hızlıca hayata geçireceğiz.

BAŞKAN AKPOLAT CUMARTESİ PAZARI'NDA DENETİME ÇIKTI

besiktas-belediyesi-ileri-yastaki-yurttaslara-hijyen-seti-dagitti-703893-1.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, koronavirüs salgınına karşı İstanbul Pazarcılar Odası işbirliğiyle pazarlarda alınan önlemleri denetlemek için Beşiktaş Cumartesi Pazarında denetime çıktı. Esnafın hijyen kurallarına uyup uymadığını gözlemleyen Başkan Rıza Akpolat, pazara gelen yurttaşlara da alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Beşiktaş Belediyesi, koronavirüs salgınını önlemek amacıyla İstanbul Pazarcılar Odası’yla birlikte yeni kararlar hayata geçirdi. Pazar yerlerinde sadece gıda ve temizlik ürünlerinin satışına izin verilirken, pazar giriş noktalarına el dezenfektanları konuldu. Pazara gelen tüm yurttaşlara maske ve eldiven de dağıtan yetkililer, giriş noktasında ateş ölçerlerle vatandaşların ateşlerine bakıldıktan sonra içeriye aldı. Bu kapsamda alınan kararlar sonrası bugün de Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Cumartesi Pazarı’nda denetime çıktı. Pazarcı esnafına hijyen konusunun önemini ifade eden Başkan Rıza Akpolat, tüm pazarı dolaşarak tüm tezgahları denetledi. Yurttaşlarla da sohbet ederek virüs salgını ve Pazar yerlerinde alınan kararlar hakkında bilgi veren Başkan Rıza Akpolat, eldiven ve maske kullanmaları konusunda tüm yurttaşları uyardı.