Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde bugün öğrencilerle bir araya gelerek, ücretsiz yemek imkânı sağlayan “Öğrenci’Ye” projesinin tanıtımını yaptı. Başkan Akpolat sunumunu yaptığı projenin ardından öğrencilerle beraber yemek yedi

Beşiktaş Belediyesi'nden öğrenciye ücretsiz yemek

BERKAY DÜNDAR

İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi tarafından geçen yıl projesi hazırlanan ancak salgın nedeniyle uygulamaya geçmeyen “Öğrenci’Ye” projesi bugün düzenlenen lansman ile öğrencilerin kullanımına sunuldu. Beşiktaş Belediyesi ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Beşiktaş’taki öğrenciler uygulamayla Beşiktaş ilçesinde anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek yiyebilecek.

Sosyal devletin sosyal belediyecilik ile mümkün olabileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Rıza Akpolat, öğrencilerin ekonomik krizden etkilendiğini bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını aktardı. Akpolat, aylık temel ihtiyaçların bin 700-iki bin TL arası değiştiğini, günde 25 TL ile yaşamaya çalışan binlerce öğrenci olduğunu ifade etti.

Akpolat, temel ihtiyaçları karşılamanın dışında sosyal aktivitelere para kalmadığını, verilere göre kent yoksulluğunu en çok gençlerin yaşadığını ifade etti. Gelir dağılımındaki uçuruma da dikkat çeken Akpolat, “eşitsizlik arttıkça gençlerin umudu azalıyor.” dedi. Gençlere yönelik hizmetlerin daha da artacağını aktaran Akpolat, üniversite önlerinde otobüslerin olacağını, buradan da internet, sıcak çorba gibi hizmetlerden öğrencilerin faydalanabileceğini söyledi. Akpolat, Beşiktaş Belediyesi’nin öğrencileri yalnız bırakmayacağını vurguladı.

ogrenciye-ucretsiz-yemek-945083-1.

HALK SOSYAL YARDIM İSTİYOR

Belediyeye vatandaştan gelen taleplerin daha çok sosyal yardım olduğunu aktaran Akpolat, belediye tarafından yapılan araştırmada insanların yüzde 28’inin ucuza çay, kahve içmek istediğini söyledi. “Öğrenci’Ye” uygulamasının dışında “Semt Kart” ile indirimli çay, kahve hizmeti ve Beşiktaş’ta anlaşmalı esnaflardan indirimli alışveriş yapılabiliyor.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Beykent Üniversitesi’nde okuyan Hakan Köse projenin öğrencilere büyük bir imkân sağladığını söyledi. Köse, “Belediye meclisinde öğrenci kelimesinin kullanılması dahi önemli, şu an yurtlarda dahil tabldot yemek iki sene önce 15 TL iken şu an 25 TL, günlük 25 TL ile geçinmeye çalışan öğrenci için sağlanan bu imkan, öğrenciler için büyük bir kâr.”
Beykent Üniversitesi’nde okuyan Serkan Akalp, “Benim yemek konusunda sıkıntım yok ama insanları görüyorum, yemek yiyemiyorlar, adamların cebinde sadece yol parası var, imkânı olmayan öğrenciler için çok faydalı bir uygulama.”