Beşiktaş Belediyesi'ne düzenlenen "rüşvet" soruşturmasında 16 kişi gözaltına alındı. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma', 'rüşvet', 'irtikap' suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Konuya ilişkin Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada, operasyonun 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olduğu ve belediyenin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmadığına dikkat çekildi.

Beşiktaş Belediyesi'nin eski yöneticilerine 'rüşvet' operasyonu: 16 gözaltı, eski başkan Hazinedar aranıyor

Beşiktaş Belediyesi'nin eski yönetimine yönelik 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma', 'rüşvet', 'irtikap' suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 17 kişiden 16'sı gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise aranıyor.

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi, Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma', 'rüşvet', 'irtikap' suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bunun üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda söz konusu isimlerden 16'sı gözaltına alındı. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: SORUŞTURMA 2014-2018 DÖNEMİNİ KAPSIYOR

Operasyonun ardından açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi, soruşturmanın 2014 ve 2018 arasındaki dönemi kapsadığını, belediyenin mevcut yönetimiyle hiçbir ilgisi olmadığını bildirdi.

Açıklamada, "Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir" denildi.

(AA-DHA)