Beşiktaş Belediyesi'nde Barka Atık Yönetim adlı taşeron firmaya bağlı çalışan şoförler, çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücretlerin düzenli ödenmesi ve sendikalaşma hakları için iş bıraktı.

Beşiktaş Belediyesi şoförleri kontak kapattı

Beşiktaş Belediyesi’nde, Barka Atık Yönetim adlı taşeron firmaya bağlı çalışan şoförler, çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücretlerin düzenli ödenmesi ve sendikalaşma hakları için iş bıraktı.

Uzun çalışma sürelerine rağmen mesai ücretlerinin ödenmediğini söyleyen işçiler sendikalaşma haklarının önündeki engellerin de kaldırılmasını istedi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, işçilerin eylemi sonlandırmasını, salı günü aralarından seçecekleri bir temsilciyle görüşmek istediğini iletti. Kontak kapatan Beşiktaş Belediyesi şoförleri ise Belediye Başkanı Akpolat'ın bu teklifini kabul etmedi, "1 yıldan bu yana kaç salı geçti" diyerek tepki gösterdi.

Kontak kapatan şoförler Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü önündeki bekleyişini sürdürürken işçilerin bağlı bulunduğu taşeron firma Barka Atık, dışarıdan şoför getirerek araçları dışarıya çıkarmaya çalıştı. İş bırakan şoförler ve Barka Atık yöneticileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü şoför biriminde açıklama yapan işçiler talepleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini duyurdu. İşçiler adına açıklamayı okuyan Denizhan Solmaz, “Beşiktaş Belediyesi taşeronu Barka Atık Yönetim firmasında şoför olarak çalışan emekçileriz. Merkezi Yönetiminin Cumhuriyetin kazanımlarını elimizden almaya çabaladığı gibi, sosyal demokrat olduğunu iddia eden Beşiktaş yerel yönetimi de taşeron şirket aracılığıyla bizim haklarımızı tek tek alıyor” dedi.

Uzun çalışma sürelerine rağmen fazla mesailerin ödenmediğini, örgütlenme hakkının gasp edildiğini ve yol harcırahlarının verilmediğini belirten Solmaz, “Bankaların verdiği maaş promosyonlarının ödenmemesi, birçok arkadaşımız on yılı aşkındır çalışıyor olmasına rağmen kıdem tazminatların verilmemesi, resmi tatillerde çalıştırılmamıza rağmen ücret farklarının ödenmemesi bizler açısından büyük problem” diye konuştu. 1 yılı aşkın süredir belediye ve şirket yetkililerinden sorunlarının çözümüne dair geri dönüş alamadıklarını belirten Solmaz, “Bugün resmi tatil olmasına rağmen ekonomik karşılığı olmadan haksızca bizi çalıştırmak istemeleri de koşullarımızın kanıtıdır” dedi.

3 yıldır belediyede şoför olarak çalışan Denizhan Solmaz, “Burası Ortaköy, biz taşralardan geliyoruz. Bizim bulunduğumuz yerlerde çorba 15 lirayken burada 25 lira, yemek hakkımız olmadığı için burada günlük harcamamız en az 70 lira, bu da ayda 2000 liraya yakın. Cumartesi Pazar çalışmaya geldiğimizde bu daha da yükselmekte” dedi.