Beşiktaş, Bursa'dan çıkamadı

Bursa'da cuma mesaisi.... Bir tarafta ev sahibi Bursaspor, öbür köşede Beşiktaş. Nefesler tutulmuş, ligde şampiyonluk tatmış beş kulüpten ikisinin randevusu heyecanla bekleniyor. Dokuz maçtır rakibini yenen Kartal seriyi sürdürüp zirve yarışında yara almamak istiyor. Son haftalarda meftunlarını ziyadesiyle üzen Timsah cephesinde ise bu mücadele taraftarla barışmak için büyük şans. İki ekibin arasındaki rekabet şüphesiz karşılaşmanın önemini daha da artırıyor.

Yeşil-beyazlılarda Batalla'nın yokluğu dikkat çekiyor. Malum onsuz olmuyor. Ayrıca Sow da sakat. Tabelaya göre eleştiri oklarının hedefi olacak Paul Le Guen'in takımını üçlü mü dörtlü savunmayla oynatacağı merak konusu. Geçen sezon son hafta lige tutunan Bursaspor, aynı kâbusu görmemek adına vitesi yükseltmek zorunda. Bu akşam onlar için sihirli formül sahadaki sertlik ve tribünler olsa gerek.

Siyah-beyazlılar cephesinde Atiba, Tosic ve Babel yok. Şenol Güneş dinamosunun yerine Medel'i sahaya sürmüş. Defansa Vida'nın gelişinden sonra Şilili yıldızın nerede görev yapacağı merak ediliyor; sanki ona artık yer bulmak gerekiyor. Cezalı Babel'in yerine vatandaşı Lens başlıyor. Söylemeye gerek yok, taraftarlar ondan patlama bekliyor.

Dengeli başlayan mücadelede tribünlerin gerginliği hissediliyordu. Dakikalar 13'ü gösterirken, deplasman ekibi öndeydi. Adriano'nun uzaktan attığı muhteşem gol klas kokuyordu. Sahaya atılan yabancı maddeler can sıkıyordu.

Yusuf Erdoğan'ın Fabri'nin köşeden çıkardığı frikiğiyle başlayan sekansın sonunda tabela eşitlenmişti. Aynı futbolcunun 37'de kullandığı kornerde Titi çevirmiş, en son Negredo'nun ayağından top filelere gitmişti. 44'teki kornerde Negredo'nun vuruşunu Barış çizgiden çıkarmıştı. Devre böyle bitecek derken, ev sahibi uzatmalarda öne geçmişti. Beşiktaşlı oyuncuların uyumasından faydalanan Yusuf getirmiş, Delarge bitirmişti. İkinci devre her şeye gebeydi...

54'te Beşiktaş hızlı geliyor, Negredo'nun 'al da at' dediği Lens'e Harun iki adımdan hayır diyordu. Hemen akabinde Hollandalı çıkıyor, Vagner Love Beşiktaş formasıyla tanışıyordu. 59'da Adriano'nun ortasına Love vuruyor, Harun kalesinde yine devleşiyordu.

78'te yeni transfer Bostock'un pasıyla savunmanın arkasına kaçan Aziz Behiç'in şutunda Fabri başarılıydı. Son 10 dakikada Oğuzhan'ın yerine Mustafa Pektemek'i sahaya süren Güneş adeta ya herru ya merru demişti. Uzatmalarda oyuna sonradan giren Caner'in ortasına bomboş durumda kafayı vuran Negredo puanı kurtarmıştı.

Bu beraberlikle Beşiktaş zirve yarışında çok önemli iki puan bıraktı. Rakipleri kazanabilecek mi, bekleyip görmek lazım. Rakibi karşısında dokuz maçlık mağlubiyet serisini noktalayan Bursaspor ileriye daha umutlu bakabilir. Harun'un kaledeki performansı yer yer ayakta alkışı hak ediyor.