Beşiktaş, günlerdir kadrosuna katmak için çaba sarf ettiği Dele Alli konusunda mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlılarda satın alma opsiyonuyla kiralık olarak forma giyecek İngiliz futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi sözleşmeye imza atmak için İstanbul’a geldi.

Beşiktaş, Dele Alli’ye kavuştu

Beşiktaş’ın anlaşmaya vardığı İngiliz ofansif orta saha oyuncusu Dele Alli, İstanbul'a geldi.

Siyah-beyazlı kulüp, oyuncunun kiralık transferi için Everton ile her konuda anlaşma sağlarken, 26 yaşındaki futbolcuyu taşıyan uçak, TSİ 01.40 sularında İstanbul'a iniş yaptı.

Özel uçakla havalimanına gelen dünyaca ünlü futbolcuyu bir grup Beşiktaşlı taraftar karşıladı. İngiliz futbolcuya çiçekler verilirken, Alli kendisini bekleyen taraftarlara "üçlü" çektirdi.

Dele Alli daha sonra dinlenmek üzere havalimanından kalacağı otele doğru gitti.

Bugün sağlık kontrollerinden geçecek olan 1,88’lik oyuncu, ardından Beşiktaş ile sözleşme imzalayacak.

Everton ile varılan anlaşmaya göre Beşiktaş, Dele Alli’nin bonservisini sezon ortasında satın almak isterse 6 milyon Euro, sezon sonunda satın almak isterse 8 milyon Euro ödeyecek.

İLK YILLARINDA BÜYÜLEMİŞTİ

Profesyonel kariyerine Milton Keynes Dons’ta başlayan Dele Alli, 2015 yılında henüz 19 yaşındayken 6,5 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiltere’nin önemli kulüplerinden Tottenham Hotspur’a transfer olmuştu.

besiktas-dele-alli-ye-kavustu-1056310-1.

Alli, Premier Lig’deki ilk sezonunda 33 maçta 10 gol ve 9 asist kaydederek dikkatleri üzerine çekmiş, 2016 yılında Profesyonel Futbolcular Derneği (PFA) tarafından İngiltere’de ‘Yılın Genç Oyuncusu’ seçilmişti.

Başarılı performansına ikinci sezonunda da devam eden Alli, 37 Premier Lig maçında 18 gol atıp 9 asist yaparak kariyer rekoru kırmıştı.

Sonraki sezonda da 36 maçta 9 gol, 11 asiste imza atan Alli’nin istatistikleri, 2018-2019 sezonuyla birlikte düşüşe geçti. Orta saha oyuncusu, Tottenham’da 2020-2021 yılları arasında sadece 25 maçta forma giyip 1 gol ve 1 asist yapabildi.

İngiliz Milli Takımı’nda 37 maçta görev alan ve 3 gol atan Alli, bu yılın başında bedelsiz olarak Everton’a transfer olmuştu.