Beşiktaş ikinci yarıda uçuşa geçti

Bir köşede ligin en az gol yiyeni İstanbul Başakşehir, öbür tarafta sezona fiyakalı başladıktan sonra düşüşe geçen Beşiktaş. Ya da başka bir anlatımla milli takımda başarısız olduktan sonra itibarını yeniden kazanmak isteyen Abdullah Avcı, iyi futbol oynatsa da derbilerde bir türlü kazanamadığı için tartışılan Slaven Bilic’e karşı.

İki hafta önce Galatasaray’ı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun çimlerine gömen ev sahibi, geçen cumartesi Gençlerbirliği’ne son saniyede yenilerek ligin namağlup unvanını kaybeden son takımı olmuştu. Kartal deseniz Sırbistan’da elde ettiği flaş netice sonrasında on kişi öne geçtiği Erciyesspor karşılaşmasını uzatmalarda yitirmiş, derbide Fenerbahçe’ye boyun eğmişti. Her iki takım da üç puan istiyordu.

Cüneyt Çakır’ın düdüğüyle başladı mücadele. Birçok eksiği göze çarpan Beşiktaş ilk dakikalarda daha etkili görünüyordu. Kerim Frei’ın 19. dakikada attığı ortayla karışık şuta Demba Ba dokunsa, sonuç farklı olabilirdi. 29’da deplasman ekibi tabelayı birkaç santimle değiştiremiyordu. Cenk’in akrobatlara taş çıkararak yaptığı vuruş direkte patlamıştı. İlk yarı golsüz biter denilirken, 42’de bir anda ağlar havalanmıştı. Kullanılan kornere Epureanu kafayı yapıştırmıştı.

Beşiktaş ikinci yarıya istekli başlasa da 57’de gelişen kontrada Visca farkı ikiye çıkaramıyordu. İsmail kademeye girerek hatasını telafi etmişti. 63’te Sosa’dan hafif çaprazda topu alan Demba Ba, sezonun en güzel gollerinden birine imza atıyordu. 75’te Kerim Frei getiriyor, Sosa’nın füzesini Volkan sektirince tamamlamak yine Kerim’e düşüyordu. Hemen akabinde Pedro Franco ikinci sarıyı görüyor, Kartal üst üste üçüncü lig maçını da eksik bitiriyordu. Kazanılan frikikte Semih çerçeveyi bulamamıştı.

Uzatmaların ortasında İsmail de ikinci sarıdan atılınca Beşiktaş dokuz kişi kalmıştı. Son anlarda gelişen karambolde Mehmet Batdal bu ligin topçusu olmadığını yine ispatlayadursun, gelen son düdükle Kartal rakiplerinin kazandığı haftayı kayıpsız kapatmıştı. Hem de bu sefer dokuz kişiyle!

Bu galibiyet o kadar önemli ki... Alınan sanki üç puandan daha fazlası!