Beşiktaş’ın serbest düşüşü

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon bir ilke imza atarak namağlup grup lideri olan Beşiktaş, bu sezon ise Avrupa Ligi’nde grup aşamasını dahi aşamadı. Grup maçlarında sadece Sarpsborg’u iki maçta yenebilen ve Genk ile deplasmanda berabere kalarak 7 puan toplayabilen siyah-beyazlı ekip, I Grubu’nu üçüncü tamamlayarak elendi. Beşiktaş bu sezon Avrupa Ligi’ndeki 12 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alırken 4 yenilgi yaşadı.

EN ÇOK YENİLGİ ALDIĞI SEZON

Kara Kartal, Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünde Avrupa’da 2018-2019’da 4 yenilgi yaşarken, geçmiş 3 sezonda 5 kez mağlup olmuştu. Siyah-beyazlılar, özellikle güçlü takımların olduğu Şampiyonlar Ligi’nde geride kalan iki sezondaki dirençli yapısıyla dikkati çeken performans sergilemiş ve Avrupa’nın en büyük organizasyonunda bu kadar yenilgi almamıştı.

Beşiktaş, 2016-2017 sezonundaki Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamasa da kolay yenilmeyen özelliğiyle ön plana çıkmıştı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu sezondaki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde bir galibiyet, 4 beraberlik ve sadece bir mağlubiyet aldı.

İÇ SAHA ‘BÜYÜSÜ’ DE BOZULDU

Güneş’in teknik direktörlüğünde önceki 3 sezonda İstanbul’da rakiplerine Avrupa maçlarında kolay geçit vermeyen Beşiktaş, bu sezon ise kırılgan performans sergiledi. Siyah-beyazlı ekip, bu sezon İstanbul’daki 6 maçta rakiplerine 4 kez üstünlük sağlarken, 2 karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Beşiktaş, bu iki yenilgiyi de üst üste almaktan kurtulamadı. Avrupa Ligi’nin grup mücadelesinde Vodafone Park’ta Genk’e 4-2 yenilen siyah-beyazlılar, Malmö’ye ise 1-0 yenildi.