Beşiktaş'ın eski futbolcusu Daniel Gabriel Pancu, ülkesi Romanya'da 2'nci Lig takımlarından Rapid Bükreş'e başkanlık yapacak

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Pancu, Romanya’da kulüp başkanı oldu

Türkiye’de 2002-2006 yılları arasında formasını giydiği Beşiktaş'ın 100'üncü yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan, 1,5 sezon da Bursaspor'da oynayan Daniel Gabriel Pancu, kulüp başkanı oldu.

42 yaşındaki eski Rumen milli futbolcu, 11 sezon top koşturduğu, 2018'in ekim ayından 2020'nin mart ayına kadar da teknik direktörlüğünü yaptığı Romanya 2'nci Ligi takımlarından Rapid Bükreş'e başkanlık yapacak.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada; Pancu'nun Ovidiu Burca'dan sonra göreve başlayacağı belirtildi.

2002’DE BEŞİKTAŞ’A GELMİŞTİ

Pancu, 2002'de Beşiktaş'ın başına eski hocası Lucescu'nun geçmesinin ardından Radu Niculescu'yla beraber Beşiktaş'a kiralık olarak getirildi.

Niculescu, takımdan kısa sürede ayrılsa da Pancu takımda kaldı. 10 Ağustos 2002'de ilk resmi maçına Bursaspor deplasmanında çıktı ve takımı 1-0 öne geçiren golü attı.

Ligde 31 maçta forma giyen Pancu, 7 gol kaydetti. O sezon 100’üncü yılını kutlayan Beşiktaş, 8 yıl aradan sonra 85 puanla ligi şampiyon tamamladı. Sezonda oynadığı tüm İstanbul derbilerini kazanan Karakartal, tek yenilgisini Diyarbakır deplasmanında aldı.

Ayrıca Beşiktaş, UEFA Kupası'nda çeyrek finale çıkarak tarihinin en büyük başarısına imza attı. Pancu, FK Sarajevo'ya 2 ayrı maçta 2 gol, Dinamo Kiev ve Slavia Prag'a da birer gol atıp bu başarıya büyük katkıda bulundu. Sezon sonu Beşiktaş, Pancu’nun bonservisini alındı.

Siyah beyazlı formayı 4 sezon boyunca giyen Pancu, 100 maçta 25 gol kaydetti.

Pancu 27 kez giydiği Romanya Milli Takımı formasıyla ise 9 kez fileleri havalandırdı.

UNUTULMAZ MAÇ

Başarılı futbolcu, 17 Nisan 2005’te Beşiktaş’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 4-3 yendiği maçın 80’inci dakikada kaleye geçerek siyah beyazlı camiaya unutulmaz anlar yaşatmıştı.

Pancu kaleye geçtikten sonra, Fenerbahçe Alex De Souza’nın penaltısıyla skoru 3-3’e getirmiş, 10 kişi ve kalecisiz oynayan Beşiktaş, 87’nci dakikada Koray Avcı’nın golüyle bu unutulmaz maçtan 4-3 galip ayrılmıştı. Pancu ise penaltıdan yediği gol dışında kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

Beşiktaş taraftarı bu maçın ardından Pancu’ya ‘Kadıköy Panteri’ lakabını taktı.