Kötü gidişin ardından Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş, Şenol Güneş ile anlaşmaya vardı. Tecrübeli teknik direktör pazar günü oynanacak Ümraniyespor maçıyla birlikte siyah-beyazlılardaki ikinci dönemine resmen başlayacak.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü belli oldu: 2’nci Güneş dönemi
Şenol Güneş. (Fotoğraf: AA)

Yunis ALAÇAM

Kötü gidişin ardından Valerien Ismael ile yollarını ayırdı. Siyah-beyazlı ekip Fransız antrenörün yerine Şenol Güneş’i takımın başına getirdi. Beşiktaş, tecrübeli teknik direktör ile bir yılı opisyonlu olmak üzere 2,5 yıllık sözleşme imzalayacak. Konuyla ilgili resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Yapılan transferler ve geçilen hazırlık döneminin ardından lige iyi bir başlangıç yapan Ismael yönetimindeki Beşiktaş, ilk 5 maçından 4 galibiyet ve 1 beraberliğin yanına atılan 14 gol, taraftarı oldukça memnun etmişti.

Ligde alınan başarılı sonuçlar ve hücum futbolu taraftarı memnun ederken önce Başakşehir mağlubiyeti ardından İstanbulspor beraberliği eleştirilerin fitilini yaktı. Ligin yeni ekibi İstanbulspor’a karşı deplasmanda alınan beraberlik ve iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisindeki futbol eleştiri dozunu iyice artırdı. Trabzonspor maçında da yaşanan puan kaybının ardından istifa sesleri Vodafone Park’ta yükselmeye başladı.

4 SEZON ÇALIŞMIŞTI

Öte yandan 2015-2019 yılları arasında Beşiktaş’ta 4 sezon görev yapan Şenol Güneş, 2 şampiyonluk yaşadı. Siyah beyazlı takım Güneş yönetiminde çıktığı 199 maçta 117 galibiyet, 36 mağlubiyet yaşarken, 46 kez berabere kaldı.