Beşiktaş, teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş ile anlaşmaya varıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Taraftarlarımızın gönlünde taht kuran Şenol Güneş’e evine hoş geldin diyoruz" denildi.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş oldu

Beşiktaş, Valerien Ismael ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Şenol Güneş'in getirildiğini açıkladı.

Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için Şenol Güneş ile anlaşmaya varmıştır" denildi.

Açıklamada, "2015-19 yılları arasında Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğünü yapan, bu süre zarfında Beşiktaşımızın Süper Lig’de kazandığı şampiyonluklar ve Avrupa kupalarında elde ettiği başarılardaki emekleriyle taraftarlarımızın gönlünde taht kuran Şenol Güneş’e evine hoş geldin diyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Kulübümüze yeni dönemde de önemli hizmetlerde bulunacağına yürekten inandığımız Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’e çalışmalarında üstün başarılar dileriz" denildi.

ÇEBİ: ŞENOL HOCAM ÇOK İNANDIĞIM BİRİSİDİR

2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanarak siyah-beyazlı takımın teknik direktörlük görevine getirilen Şenol Güneş için Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenlendi. Törende Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yanı sıra asbaşkan Emre Kocadağ ve sportif direktör Ceyhun Kazancı da hazır bulundu.

Çebi, burada yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın menfaatleri açısından teknik heyette bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Yollarını ayırdıkları teknik direktör Valerien Ismael'e, hizmetlerinden dolayı teşekkür eden, Şenol Güneş'e de "hoş geldin" diyen Çebi, "Beşiktaş'ın bu sezon bundan sonra daha iyi olması için hocamla beraber çalışacağımızı belirtmek isterim. Hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyonluktur. Bu sene de kovalayacağımız bilinsin isterim. Herkesin özlemle beklediği şampiyonluğa bizi kavuşturacak kadronun başına getirdiğimiz teknik direktörümüze tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'i tercih etmeye ne zaman karar verdiği sorulan Çebi, Valerien Ismael'in Hatayspor maçından sonra gönül kırıklığı içinde olduğunu ve enerjisinin bittiğini ifade ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın menfaatleri açısından, yöneticilerimizle beraber kan değişikliğinin ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir olduk. Bu noktaya nasıl gelindi? Manipülasyonlar, hakem hataları, medyatik baskılar... Bir şekilde bütün etkenler bir araya gelerek sağlıklı çalışmamıza engel oldu. Saklamaya niyetim yok. Sosyal medya üzerinden başlatılan ve daha sonra medyanın da eklendiği provokasyon sonucunda Beşiktaş'ımızda, teknik kadro üzerinde huzursuzluk yaratıldı. Artık tartışmanın anlamı yok. Bundan sonra geleceği konuşmak istiyorum. Şenol hocam çok inandığım, güvendiğim birisidir. 10 yıl içinde Beşiktaş 3 şampiyonluk kazanmıştır. Daha önce de hocamla çalıştım. Bu şampiyonluklarda emeğim var. Hatay maçı dönüşünde, teknik direktörümüzle vedalaştıktan sonra Şenol hocayla ne düşündüğünü öğrenmek için çarşamba akşamı bir araya geldik. Görüşmeler sonucunda da böyle gelişti. Hayırlı uğurlu olsun, mutluyum. Şenol hocanın başaracağına inanıyorum."

Öz kaynaklarla ilgili taviz veremeyeceklerini, altyapıdaki oyuncuyu üst yapıdaki hocanın oynatmasının beklenilmesi yerine altyapı hocalarının oynatarak hazırlaması gerektiğini aktaran Çebi, Şenol Güneş ve hedefleriyle ilgili şunları dile getirdi:

"Hoca Avrupa kupalarında namağlup başarılı olduğu bir süreç geçirdi. İki kupa, iki şampiyonluk aldı. Birlikteydik, güzel hikayelerim var. Şu andan sonraki hedefim de Sergen Yalçın'la beraber aldığımız süreçteki 3 kupayı, bu dönemde de hocamla beraber tekrar yaşamak. İsteğimin o üç kupayı birkaç kere daha alabilmek olduğunu paylaşmak istiyorum. Taraftarın desteği çok önemli. Sabırlı, oyuncusu, yöneticisi ve hocasının yanında olduğu bir süreç istiyorum onlardan. Ayrıca doğru eleştirilere açık olduğumuzu, şikayetçi olmadığımızı da ifade etmek isterim."

besiktas-in-yeni-teknik-direktoru-senol-gunes-oldu-1081066-1.

ŞENOL GÜNEŞ: BİLDİĞİM BİR CAMİA, YABANCILIK ÇEKMEM

Şenol Güneş ise açıklamasında, "Burada olmakta dolayı çok mutluyum" diyerek, kendisine görev veren Beşiktaş yönetimi ve taraftara teşekkür etti.

Güneş, "Buraya gelmeden önce kamuoyunda çokça dedikodu vardı. Tabii görevimle ilgili. Uzun yıllar futbol hayatım var ama son dönemde gördüğüm aşırı sevgi ve desteğe de teşekkür ediyorum. Bu da şunu gösteriyor; daha önce demek ki güzel şeyler ortaya koymuşuz. Sevgi, saygı, ikisi de vardı ama birbirimize olan güvenin var olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Büyük bir camia içinde olduğunu ve gelinen durumla ilgisinin olmadığını belirten Güneş, "Beşiktaş'ta şartların buraya gelmesini ne başkan ne de yönetim istedi. Böyle, istenmese bile bir takımda değişiklikler olabiliyor. Saygıyla karşılamak lazım. Yeni bir döneme, yeni bir başlangıca gidiyorum. Bundan önce çalışan Valerien Ismael'e teşekkür ediyoruz. Ben daha iyisini yapmak için burada olacağım. Bildiğim bir camia, yabancılık çekmem. Kısa bir zamanımız var" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi ile ilk temaslarının çarşamba akşamı gerçekleştiğini ve bundan sonra açık konuşacağını aktaran Güneş, "Beşiktaş'ın bugünden itibaren sorumlusu olan kişi olarak takıma verilecek zararlarla ilgili, açık olacağım, her şeyi soracağım. Tehdit değil, yanlış anlamayın. Benim şu anda başarıya ihtiyacım var. Kulübün de var. Camianın da beklentisi bu. Hep beraber prensipli, programlı çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarın kendisine çok fazla ilgi ve sevgi gösterdiğinin farkında olduğunu ve kısa sürede çok değişikliğe gitmeden eldeki imkanlarla görev yapacağını anlatan Güneş, şöyle devam etti:

"Ceyhun Kazancı ile devam edeceğim. Teknik heyette de Bayram Bektaş olacak. Genel analizde bir arkadaşımızla başlayacağız. Diğerlerinde çok büyük değişiklik olmayacak. Çok kısa zamanım var, Ümraniye maçı için. 3 tane çok kritik maçımız var. Daha sonra zamanımız olacak. Bu kısa süreyi en iyi şekilde geçirmek zorundayız. Ligdeki durumumuza bakmadan, kendi oyunumuza ve eksiklikler neler bakarak çözümler üreteceğiz. Eldeki oyunculardan yeni bir başlangıç yapmalarını bekliyorum. Bu kulüp çok büyük bir camia. Bana ihtiyaç duyulduğu için görevimi, buranın bir profesyoneli olarak, aynı zamanda aileden biri olarak en iyi şekilde yerine getireceğim."

VALERİEN ISMAEL DÖNEMİ

Beşiktaş, teknik direktör Valerien Ismael, ile yollarını ayırmıştı.

Geçen sezonun 31. haftasında teknik direktör Önder Karaveli'nin ardından siyah-beyazlı takımın teknik patronluğunu üstlenen Ismael, toplam 19 maçlık serüveninde 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Beşiktaş, söz konusu karşılaşmalarda 32 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

Ismael, görev yaptığı süre boyunca sadece bir kez üst üste 3 galibiyet sevinci yaşadı. 47 yaşındaki çalıştırıcı yönetiminde Beşiktaş'ın son 6 maçta sadece bir kez kazanması ve ligin son sıralarındaki Atakaş Hatayspor'a 2-1 mağlup olması, siyah-beyazlı takımdaki kariyerinin noktalanmasına sebep oldu.

Valerien IsmaelValerien Ismael

Ismael, Beşiktaş'ta görev yaptığı süre boyunca derbi maçlarda galibiyet sevinci yaşayamadı.

Derbilerde sadece Fenerbahçe'ye karşı saha kenarında yer alan Fransız çalıştırıcı, biri geçen sezon biri bu sezon olmak üzere oynanan 2 maçta da beraberlik yaşadı.

Ismael, 19 maçlık Beşiktaş kariyerinde Galatasaray'a karşı hiç görev yapmadı.

Ismael yönetimindeki Beşiktaş, zirve yarışında direkt rakipleriyle oynadığı maçlarda 3 puan sevinci yaşayamadı.

11 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve son şampiyon Trabzonspor ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, bu maçlarda sadece 2 puan toplayabildi.

Medipol Başakşehir'e yenilerek bu sezonki ilk yenilgisini yaşayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra Fenerbahçe ile 0-0, Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı.

Trabzonspor karşılaşmasında alınan beraberlik, Ismael ile Beşiktaşlı taraftarların bağlarının koptuğu maç oldu.

Siyah-beyazlı taraftarlar, maçın ardından ilk kez istifa tezahüratlarını seslendirdi.

Beşiktaş Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Atakaş Hatayspor'a 2-1 yenildi. Bu karşılaşmadan sonra Fransız teknik direktör ile yolların ayrıldığı açıklandı.