Beşiktaş'ta Süper Kupa'da oynanacak Antalyaspor maçı öncesinde üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren 5 futbolcunun kadrodan çıkarılmasının ardından Ghezzal da Covid-19 testi pozitif çıktığı için kadrodan çıkarıldı. Teknik ekipten bir kişinin daha pozitif olduğu belirtildi.

Beşiktaş'ta 2 kişi daha Covid-19'a yakalandı

Beşiktaş'ta bir futbolcu ve teknik ekipten bir çalışanın koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Sağlık Koordinatörü Doç. Dr. Kerem Ülkü kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Turkcell Süper Kupa'da yarın Fraport TAV Antalyaspor ile oynanacak maç öncesi rutin KCovid-19 PCR testinin uygulandığını belirterek, "Yapılan testler neticesinde bir futbolcumuz ile bir teknik ekip çalışanımızda pozitif bulguya rastlanmıştır. Testi pozitif sonuçlanan futbolcumuz ile teknik ekip çalışanımızın takip, izolasyon ve tedavi süreçleri, ilgili protokoller doğrultusunda başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Siyah beyazlı kafile Katar'a gitmeden önce Covid-19 testi yaptırmış ve kafilede yer alan futbolcuların testi negatif çıkmıştı. Katar'da rutin kontrol olarak yapılan Covid-19 testi sonucunda Rachid Ghezzal'ın testi bu kez pozitif çıktı.

Yıldız futbolcunun testi pozitif çıktığı için Süper Kupa maçının kadrosundan çıkarıldı. Ghezzal, karantina otelinde 7 günlük karantina sürecine alınacak. Katar'da şartlara uygunluk ile ev karantinası şansı olmasından dolayı Beşiktaş, Rachid Ghezzal'i Türkiye'ye getirmek için girişimlerde bulunacak. Türkiye'deki karantina sürecinin 14 gün olması nedeniyle Ghezzal bazı maçları kaçıracak.

Öte yandan Turkcell Süper Kupa'da 5 Ocak Çarşamba günü Katar'da Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta üst solunum enfeksiyonu bulguları gösteren Necip Uysal, Can Bozdoğan, Güven Yalçın, Salih Uçan ve Serdar Saatçı'nın kamp kadrosundan çıkarıldığı açıklanmıştı.