İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yabancı uyruklu 3 kişiyi bıçaklayan kâğıt toplayıcısı, hakim karşısına çıktı. Hakkında 45 yıla kadar hapis istenen sanık, "mafya değilim, kabadayı değilim" dedi.

Beşiktaş'ta 3 turisti bıçaklayan kağıt toplayıcısının 45 yıla kadar hapsi istendi

Kâğıt toplayıcısı H.S.Y'nin+, 24 Ocak'ta Beşiktaş'ta Rus uyruklu 3 turiste bıçakla saldırarak yaralamasına ilişkin davanın ilk duruşması İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Tutuklu sanık H.S.Y. ve avukatı duruşmada hazır bulundu.

Sanık H.S.Y, mahkemedeki savunmasında turistlerin kendisine sataştığını iddia ederek, “Bana İngilizce bir şeyler söylediler. Biraz İngilizce biliyorum. Ne dediklerini anlamadım ama aşağılar gibi hareketler yaptılar. Kıyafetim biraz bozuktu. Ya dalga geçiyorlardı ya da benden şüpheleniyorlardı. Aramızda kavga çıktı. Yaralandıklarını sonradan öğrendim. Korkutmak için çakıyı salladım ama onlara geldi mi bilmiyorum. Ertesi gün camideydim. Polisler geldi beni aldı. Herhangi bir madde kullanmıyorum, sigara bile içmem. Kimseye sataşmam ama cezaevinde de dışarıda da hep bana sataşırlar. Mafya değilim, kabadayı değilim” dedi.

45 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, şüphelinin ifadesinde bıçağı tinercilerden korunmak için yanında taşıdığı, saldırıyı neden yaptığını bilmediği ve olay anında kendini kaybettiğini söylediği belirtildi. Olayda kullanılan bıçağın ekmek bıçağı olduğuna dikkat çekilen iddianameye eklenen raporda, turistlerin hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralandıkları ifade edildi. Turistlerin olaydan sonra ülkelerine döndükleri belirtildi.

İddianamede, H.S.Y'nin 3 kişiye karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 27 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.