Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Üçüncü Uluslararası Şiir Festivali çeşitli parklarda sürüyor. Etkinliğe 7’si yabancı 14 şair katıldı

Beşiktaş’ta bahar şiirle beraber geldi

BURAK ABATAY @abatayburak

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bahar ve Şiir Festivali’nin üçüncüsü 11-13 Mayıs arasında Beşiktaş’ta gerçekleşiyor. Festivale yurtdışından ve Türkiye’den yedişer şair katılıyor. Festivale katılan şairler şöyle:

Ion Deaconescu(Romanya), Deniz Durukan, Jeton Kelmendi(Kosova), Rati Saxena(Hindistan), İhsan Tevfik, Christopher Okemwa(Kenya), Mehmet Said Aydın, Laura Garavaglia(İtalya), Yaşar Miraç, Metin Kaygalak, Dmytro Tchystiak(Ukrayna), Mehmet Sait Aydın, Mehmet Altun ve Mina Gligorić (Sırbistan)

Abbasağa Parkı’nda yapılan açılışta festival yönetmeni ve şair Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Kemal Özmen ve Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç birer konuşma yaptı. Yağmurlu havaya rağmen yoğun katılımın gerçekleştiği açık hava etkinliğinde Tayyar Seskır, Beste Keleş ve Ece Karagüllü’nün müzikleriyle beraber şairler şiirlerini okudular.

Ataol Behramoğlu, Şairler Parkı’nda yaptığı konuşmada, “Beşiktaş Belediyesi ile beraber tüm sıkıntılara rağmen festivalin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. 7 farklı ülkeden şair dostlarımız burada. Tevfik Fikret’i Romanca’ya ilk çeviren şair olan Romanya’nın büyük şairi Ion Deaconescu aramızda. Bu yıl karar vermiştik ‘Fikret Yılı’ olsun diye. Bu yüzden mutluyuz. Onunla beraber Hindistan’dan Rati Saxena, Kosovalı şair Jeton Kelmendi, Ukraynalı şair Dmytro Tchystiak, Sırp şair Mina Gligorić ve Kenyalı şair Christopher Okemwa da bizimle beraber” diyerek şairleri izleyicilere tanıttı. Haluk Çetin, Selçuk Korku ve Selen Korku da etkinlikte bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Festival, bu akşam üçüncü ve son gününde Akatlar Kültür Merkezi’nde olacak. Anneler Günü sebebiyle ‘Anne ve şiir’ başlığıyla gerçeklesek etkinlikte şairler şiirlerini seslendirecek. Şiirler ardından festival Tres Ensemble konseriyle son bulacak.