Beşiktaş’ta bir araya gelen kadınlardan, Avcı’ya verilen ‘ödül gibi cezaya’ tepki: ‘Haksız tahrik değil, işkenceyle cinayet’

Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya tahrik indirimi yapılarak verilen cezaya kadınlardan tepkiler yükseliyor. Beşiktaş’ta bir araya gelen NAR Kadın Dayanışması üyesi kadınlar, karara tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Muğla'da Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı isimli erkeğe verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 'haksız tahrikle' 23 yıla indirildi. Bu karar neticesinde Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, katil Metin Avcı'nın 14,5 yıl hapis yatacağını açıkladı. Pınar'ı işkenceyle öldüren caniye, üstelik dava süresince ortaya attığı yalanlara ve delilleri karartma teşebbüslerine rağmen, haksız tahrik indirimi uygulanıyor, suç ortağı olan ailesi ise davadan beraat ediyor! Erkek egemen yargıyı ve bu hükmü kabul etmiyoruz! Adalet istiyoruz!

Her gün yeni bir kadın cinayeti haberiyle güne başlarken, tek adam rejiminin yargısı faillere iyi hal indirimleriyle, tahrik indirimleriyle ödül gibi cezalar veriyor. Katledilen kadınların yaşam mücadelesi, koruma talepleri sonuç vermediği gibi katilleri de erkek yargı tarafından kollanıyor!

İşkenceyle katledilen Pınar'ın faili Cemal Metin Avcı açıkça bir duruşmada "İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması iyi oldu" derken adalet isteyen, yaşamları için mücadele eden kadınlar cezalandırılıyor. Yaşamak için İstanbul Sözleşmesi'nde ısrarımızı yineliyoruz, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz!

Pınar için, katledilen tüm kadınlar için, özgür ve korkusuz yaşamak için kadınlar olarak sokaklarda olmaya, her alanda mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz! Feminist mücadelemizin geri dönüşü yok!”