Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, istifasını yönetime sundu. Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki Beşiktaş Yönetim Kurulu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasını kabul etti.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi.

Ligde üst üste gelen başarısız sonuçların ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de puansız kapatan siyah-beyazlılarda, 49 yaşındaki teknik direktör göreve devam etmeme kararı aldı.

4-0 kaybedilen Giresunspor maçının ardından Başkan Ahmet Nur Çebi'yle görüşen ve görevde kalması istenen Sergen Yalçın, Çebi'nin desteği sonrasında görevine devam etmişti. Ancak Kasımpaşa beraberliği ve ardından gelen Borussia Dortmund yenilgisi sonrasında Sergen Yalçın, gidişatın düzelmeyeceğini belirterek istifa kararı aldı.

Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki Beşiktaş Yönetim Kurulu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasını kabul etti.

Beşiktaş'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

iddia-besiktas-ta-sergen-yalcin-istifa-etti-953273-1.

Yalçın'ın istifasının kabul edilmesi durumunda teknik direktörlüğe geçici olarak altyapı antrenörlerinden Önder Karaveli'nin getirileceği iddia edildi.

Siyah-beyazlıların Süper Lig’de bu hafta oynayacağı Yuketel Kayserispor maçında, takımın başında Önder Karaveli'nin olacağı öne sürüldü.

BEŞİKTAŞ'TAN SERGEN YALÇIN PAYLAŞIMI

Beşiktaş, sosyal medya hesabından görevinden ayrılan Sergen Yalçın için bir video paylaştı.

Paylaşımda, "Her şey için teşekkürler Sergen Yalçın, yolun açık olsun..." ifadelerine yer verildi.

YERİNE KİMLER DÜŞÜNÜLÜYOR?

Sergen Yalçın sonrasında yeni hoca adayları da gündeme gelmeye başladı.

Sergen Yalçın'ın istifasının kabul edilmesinin ardından yerine gelecek yerli ve yabancı 4 isim öne çıkıyor.

Basında çıkan haberlere göre, daha önce de Beşiktaş'ı çalıştıran Şenol Güneş ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yerli teknik direktör olarak öne çıkıyor.

Yabancılar arasında ise yine daha önce Beşiktaş'ı çalıştıran Slaven Bilic ile 2013-15 yılları arasında Beşiktaş'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Edin Terzic'in ismi geçiyor.

iddia-besiktas-ta-sergen-yalcin-istifa-etti-953274-1.
Şenol Güneş

iddia-besiktas-ta-sergen-yalcin-istifa-etti-953275-1.
Rıza Çalımbay

iddia-besiktas-ta-sergen-yalcin-istifa-etti-953276-1.
Slaven Bilic

iddia-besiktas-ta-sergen-yalcin-istifa-etti-953280-1.
Edin Terzic