47 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından 3 yıl geçti. Saldırıda oğlu Berkay’ı kaybeden Salim Akbaş, 2 milyon 60 bin liralık tazminat taleplerinin reddine tepki gösterdi. Akbaş: "Oğlumun adını taşıyan kütüphane yapılsın, davamdan vazgeçeyim."

Beşiktaş’taki saldırıda can veren Berkay’ın ailesi: Kütüphane açsınlar davadan vazgeçelim

İstanbul’da 10 Aralık 2016 günü Vodafone Park’ın yanında TAK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş için ailesi, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne karşı 2 milyon lira manevi, 60 bin lira maddi olmak üzere 2 milyon 60 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme ise 200 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Bölge İdare Mahkemesi’nin onadığı kararı, Akbaş Ailesi Danıştay’a taşıdı.

Oğlumuz üzerinden gelen parayı vakıflara veriyoruz

Zarar Tespit Komisyonu aracılığıyla 19 yaşındaki bir tıp öğrencisine maddi değer biçtiklerini söyleyen baba Salim Akbaş, “Değeri biçenlerin de vicdanlarına sesleniyorum, kendi evlatları için bir rakam belirleyin dersen, ne derler çok merak ediyorum. Benim oğlum için belirlenen miktar 33 bin 620 lira (İstanbul Valiliği Zarar Tespit Komisyonu’nun belirlediği miktar). Henüz yargı süreci devam ediyor, tamamlanmadı. Oğlumuzun üzerinden gelecek tazminat ya da bağış, ne olursa olsun bizim boğazımızdan geçmedi, geçmeyecek. Bize Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden verilen 10 bin TL vardı, biz bu parayı da üç vakfa bağışlamıştık” diye konuştu.

Davadan 2 milyon TL almaları halinde, Sinop’a oğlunun adını taşıyacak bir kütüphane yapılmasına vesile olacaklarını söyleyen Akbaş, “Eğer miktar bu kadar gelmezse yine hepsini biz ölene kadar, oğlumun mesleğindeki tıp öğrencilerinin eğitimi için bağışlayacağız. Devletimiz Sinop’a, 250 öğrencinin modern hizmet alabileceği, oğlumun adını taşıyan kütüphane yapsın ben davamdan vazgeçeyim “ ifadelerini kullandı.

(DHA)