Beşiktaş Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, ilk defa Beşiktaş’ta hayata geçirilen ‘Saha Çözüm Hareketi’nin Bodrum’da da uygulanması için iş birliği protokolü imzaladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasında imzalanan protokol kapsamında ekipler Bodrumlu esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit edip çözümler sunacak. Törende konuşan Başkan Akpolat, ‘’Yerel yönetimlerin temel özelliği yurttaşlarla doğrudan temas kurması, iletişim içinde olması ve birlikte karar alabilmeleridir. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi’miz dayanışmayı büyütme anlayışıyla çalışıyor, belediyelerimiz birbirleriyle sürekli iletişim halinde.  Bu anlamda ilk defa Beşiktaş’ta başlattığımız Saha Çözüm Hareketimiz bugün Bodrum’da da hayata geçiyor. Bundan dolayı çok gururluyuz.” dedi.

Beşiktaş ve Bodrum belediyeleri arasında 'saha çözüm hareketi' protokolü imzalandı

Beşiktaş’ta alanında uzman, genç ve dinamik ekiplerden oluşan, ilçede bugüne dek 93 bin 540 hane, 10 bin 816 iş yerinin tek tek kapısını çalarak ziyaret eden ve bu anlamda bir ilke imza atan ‘Saha Çözüm Hareketi’ uygulaması Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’da da hayata geçirilecek. Bu amaçla bugün Bodrum Belediyesi’nde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile “Saha Çözüm Hareketi’nin usul ve esaslarına ilişkin bilgiler Bodrum Belediyesi ile paylaşılacak ve iki belediye bu konuda iş birliği içerisinde hareket edecek.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat protokol töreninde yaptığı konuşmada Beşiktaş ve Bodrum’un benzer yönlerini vurgulayarak iki ilçe belediyesinin de kayıtlı nüfusundan çok daha fazla kişiye hizmet verdiğini belirtti.

‘Saha Çözüm Hareketi’ni Beşiktaş’ta nasıl uyguladıklarına dair bilgi veren Başkan Rıza Akpolat; “Bir saha çözüm ekibi oluşturduk ve dedik ki Beşiktaş’taki bütün hanelere gideceğiz. O dönem maske dezenfekten talebi çok yoğundu. Bir kit hazırladık. Bu kitin içerisinde; maske, dezenfektan, o güne kadar yaptığımız işlerin içinde olduğu bir broşür ve 3 ayda bir çıkardığımız bir kültür dergimiz vardı. Beşiktaş’ta bulunan 93.540 haneye bu kitleri hızlı bir şekilde teslim ettik ve onlarla bir anket yaptık. Tabletler üzerinde iletişim hızı yüksek bir model ile vatandaşa ulaştık. Vatandaşların taleplerini dinledik, toplam 7379 tane talep aldık. 7379 talebin 6534 tanesini yani yüzde 89’unu çok hızlı bir şekilde çözdük. Oluşturduğumuz 120 kişilik ekibi semtin bütün hanelerinin yanında tüm iş yerleri ve yaşam alanlarına da yönlendirdik. Tamamıyla bir iletişim süreci yönettik. Eve kapanan ve pandemi dolayısıyla ihtiyaç sahibi insanların yanında olduk ve ihtiyaçlarını çözmeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

besiktas-ve-bodrum-belediyeleri-arasinda-saha-cozum-hareketi-protokolu-imzalandi-976920-1.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada; “İletişim ve dayanışma bence birçok sorunun çözümünde ilk adım olacaktır. Bildiğiniz gibi Genel Merkezimizin yaklaşımlarıyla ‘Belediye Başkanları Toplantıları’ gerçekleştirmekteyiz. Bu toplantılarda belediyelerimizin gerçekleştirdiği başarılı uygulamaları paylaşma fırsatı buluyoruz. Bu toplantılar vesilesiyle Beşiktaş Belediyesi’nin başlattığı ‘Saha Çözüm Hareketi’ni öğrendim. Hemen arkadaşlarıma talimat verip bu uygulamayı yerinde görmelerini ve bilgi toplamalarını istedim. Bu uygulama Bodrum için çok önemli. Bodrum çok göç alan ve alt yapı sorunları olan bir kent. Saha Çözüm Hareketi uygulamasıyla tek tek haneler gezilerek sorunlar belirlenecek ve çözümler sunulacak. Bu uygulamayı hayata geçiren ve bu anlamıyla bize rehber olan Beşiktaş Belediyesi’ni Başkan Rıza Akpolat’ın şahsında kutluyorum.” ifadelerini kullandı.