Beşiktaş, Welinton’ın peşinde

Spor Servisi

Beşiktaş, Alanyaspor'un stoperi Welinton için girişimlere başladı. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın Akdeniz ekibini çalıştırdığı dönemden tanıdığı ve transferi konusunda olumlu rapor verdiği Brezilyalı stoper için temas kuran siyah beyazlılar, bonservis bedelinde anlaşmaya çalışacak.

NTV Spor’un haberine göre siyah-beyazlılar, Welinton transferinin gerçekleşmesi halinde, gelecek sezon kadro planlamasında olmayan Enzo Roco ile yollarını ayıracak.

Fabrice N’Sakala’yı kadrosuna katan Beşiktaş, Welinton'u renklerine bağlaması halinde Alanyaspor’dan 2. transferini yapmış olacak. Daha önce Brezilya’nın Flamengo ve Coritiba, Rusya’nın Spartak Kavkaz, Katar’ın Umm Salal ve Al Khor takımlarında oynayan Welinton, son 3 sezondur Alanyaspor’da forma giyiyor. Bu sezon 25 maça çıkan Brezilyalı stoper, 3 gol attı.

KARTAL’IN KONUĞU KONYASPOR

Öte yandan Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Konyaspor’u ağırlayacak olan Beşiktaş, bu maçı kazanarak galibiyet serisine başlamak istiyor. Başakşehir’in Galatasaray’la karşılaşacağı haftada tek hedefi galibiyet olan siyah-beyazlılar, ilk 4 sırayla aradaki farkı kapatmak istiyor. Karşılaşma saat 21.00’de başlayacak.

Konyaspor karşılaşması öncesinde Beşiktaş’ta tek eksik, sezonu kapatan Douglas. Uzun süredir sahalardan uzak kalan Brezilyalı oyuncu, sezonun kalanında forma giyemeyecek. Antalyaspor karşısında cezalı olan ve Denizlispor maçında formasına gol ve asistle dönen Burak Yılmaz, bu maçta da Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın en önemli gol ayağı olacak. Denizli deplasmanına sakatlığı nedeniyle götürülmeyen Vida da iyileşti ve bu maçta forma giyebilecek.